onsdag, oktober 21, 2009

Temadag om hvordan Oldkirken så på ekteskapet


Jeg er litt tidlig ute med å annonsere dette, men så tettpakket som enkeltes tidsplanleggere er, så tenker jeg det kan være like greit.

I Halden finnes det en meget interessant gruppe som er opptatt av patristiske studier. Lørdag 13. februar 2010 arrangerer Forum for Patristiske studier en temadag om det kristne ekteskapet. Det er fjerde gangen dette forumet inviterer til møte, og samlingen vil sansynligvis holdes i Frikirken. Tidspunktet er 10.00-14.00.

Forum for Patristiske studier har invitert generalvikaren for Den nordisk katolske kirke, fader Roald Nikolai Flemestad, til å holde foredrag om ekteskapet i Oldkirken. I en epost skriver pastor Dagfinn Stærk, som er en av arrangørene:

"Hvordan forstod, lærte, underviste og praktiserte oldkirken ekteskapet? Vi ønsker å gå tilbake til kildene og å løfte fram et ideal for vår tid og framtiden. En del i dag føler seg litt brydd over Bibelens ord om ekteskapet. Men hvordan var det i oldkirken? Og hva kan vi i vår tid lære av dem?"

Det vil også bli lagt frem ulike patristiske bøker for dem som er interessert i å studere videre. Samlingen er åpen for alle. 50 kroner vil dekke en enkel bevertning.

På bildet sees flere av prestene i Den nordisk katolske kirke. Fra venstre Arne J.M Sky, Roald Flemestad, Lauritz Pettersen, Asle Ambrosius Dingstad og subdiakon Anders Beda Hjortnes.

3 kommentarer:

Dagfinn Stærk sa...

Ja, det var jo raskt eksepedert, Bjørn Olav, å legge ut dette så kort tid etter at jeg sendte ut mailen om arrangemente. Flott!

I vår gruppe ønsker vi ikke bare å synse og mene selv ut fra tekstene i Bibelen, men å se på hvordan oldkirken leste, forstod og praktiserte tekstene om samliv og ekteskap. Dette er ikke et seminar for eksperter, men troende og tenkende kristne i alle sammenhenger. At vi kaller gruppen for Patristisk Forum, betyr at vi vil sudere hva kirkefedrene sa og skrev.

Bjørn Olav sa...

Synes dette arrangementet var så interessant og viktig at jeg ville annonsere det raskt! :D Håper mange kommer. Jeg har satt av dagen. Du får komme tilbake med mer konkret info når dagen nærmer seg, så skal jeg legge det ut på bloggen. Den leses av mange, så den er blitt en god annonseplass. Selvsagt gratis, og jeg annonserer ikke for hva som helst. Dette derimot gir jeg min uforbeholdne støtte.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.