onsdag, oktober 14, 2009

Gud åpner dører for misjon i fengsler i Tsjetsjenia


Kaukasus regionen er blitt betegnet som en kruttønne. Og det er sant, fjellområdene i Kaukasus, spesielt Tsjetsjenia, har sett mye blodsutgydelse og krigshandlinger siden 1994. Baptistkirken i hovedstaden Grosny opplevde å miste mange av sine medlemmer på grunn av konflikten. Men det er også en annen side ved denne konflikten: Gud arbeider gjennom sitt folk, og bringer ære til sitt navn.

Kirkeplanteren Victor Levashov siterer 1.Pet 2,12 når han snakker om det som skjer i Kaukasus nå:

"La deres ferd blant hedningene være god, så at de, skjønt de baktaler dere som ugjerningsmenn, likevel må prise Gud på den dag han besøker dem, fordi de ser de gode gjerningene dere gjør."

Victor Levashov legger til: "Jeg bor omtrent 30 mil fra Tsjetsjenia, i en av naboregionene. Jeg kan bekrefte at området er ustabilt på grunn av konstante krigshandlinger og terrorisme. Majoriteten av befolkningen er muslimer, og de hater de kristne på grunn av korstogene. Men vi kristne kjenner til betydningen av bønn, og det er nå en skjør fred i Tsjetsjenia. I tillegg til at vi ber søker vi også anledninger til å tjene lokalsamfunnene i denne regionen. Som et resulatat av dette endres folks oppfatning av de kristne."

Nylig fikk Victor Levashov og hans medarbeidere fra baptistkirken en invitasjon til å besøke fengsler i Tsjetsjenia. De gjorde avtaler med fengselsmyndighetene, som stilte med væpnet eskorte til landsbyen Chernokozovo, hvor det første fengslet ligger. Levashov hadde med treningsutstyr, og kontorutstyr som de gav bort til dette fengslet. Her fikk de lov av fengselsledelsen til å synge kristne sanger og forkynne evangeliet for de innsatte.

Levashov og teamet ble også invitert til å besøke hovedfengslet i Grosny. Den øverste lederen for dette fengslet hadde hatt samme stilling i Kolyma området. Den gangen var Kolyma en fangeleir hvor veldig mange kristne ble internert på grunn av deres tro. Lederen for fangeleiren fortalte at det gudfryktige livet som de kristne fangene utviste gjorde et varig inntrykk på ham. De kristne fangene gjorde også et sterkt inntrykk på lokalbefolkningen i Kolyma. Nå åpnet han gjerne dørene for kristne til å forkynne for fangene i Grosny.

Dette er jo et svært sterkt vitnesbyrd om at livet i fangeleirene for de kristne nå bærer rik frukt.

På bildet ser vi Victor Levashov sammen med fengselsdirektøren for hovedfengslet i Grosny.

Ingen kommentarer: