tirsdag, oktober 06, 2009

Todd Bentley tilbake i manesjen


Så er Todd Bentley (bildet) tilbake i manesjen. 14 måneder siden han måtte tre tilbake fra det offentlige rom, fordi det ble kjent at han hadde drevet hor med barnevakten og vært full på flere av de spektakulære showene i Lakeland, arrangerer han nå møter "live via web-tv". Det skjer senere denne måneden. En helt ny web-side har vært drevet en stund, hvor mannen som har slitt med et alkoholproblem i mange år, inviterer mennesker til å skrive til ham slik at han kan veilede dem til å slutte å drikke!

Selv om den profilerte "profeten" Rick Joyner står frem sammen med Bentley i videosamtaler på den nye nettsiden, for å vise at det har skjedd en endring med Bentley siden han måtte tre tilbake, er det lite anger å spore hos Bentley selv. 28. august i fjor annonserte han seperasjonen mellom ham og kona Shonnah. Kona på sin side var villig til å ta mannen tilbake, og tilgi sidespranget. Men Todd Bentley var ikke villig til det. Han ville skilles, og satte det også som et krav i samtalene som innledet hans "gjenopprettelses"-prosess. Det var mange som reagerte på dette, da de mente at Bentley ikke var den som kunne stille krav i en slik prosess han nå skulle gå inn i. Men Bentley fikk det likevel som han ville, og 9.mars i år annonserer han at han har giftet seg på nytt.

Nå er han altså tilbake med TV-programmer, videoproduksjoner, bøker og det hele, og kommer sikkert til å høre om spektakulære helbredelser og møter med en "salvelse" vi ikke har sett maken til. I forbindelse med møtene i Lakeland ble det også påstått at Bentley hadde vekket opp flere døde. Jeg kan ikke se at noen av dem har stått frem etterpå og fortalt om det som skjedde med dem.

Men "the show must go on". Det tragiske er at mange lar seg rive med av dette.

11 kommentarer:

Unknown sa...

Det som skremmer meg er hvor mange hodeløse kristne ledere som jeg respekterer i dette landet som støtter denne karen og Fakeland. Det som er skremmende er dømmekraften, eller den totale mangel på den.

Det later til at folk tror at alt som glimrer må være gull.

Mon tro hva Paulus vill sagt om han beveget seg inn på et av møtene til Bentley?

Mon tro hva John Knox ville sagt, Charles finney, John wesley, AW Tozer, Spurgeon, Jonathan Edwards...osv..

Ledere har et spesielt ansvar og det forundrer meg at ingen tar skarpere avstand fra denne galskapen.

MT

Anonym sa...

Det gjør liksom ingenting for de såkalte "profetene" om en taler lever i hor. Bare de er gift, så er det godt nok. Lurer på hvem de er "profeter" for? ALT skal aksepteres. Bare Jesu-navnet blir nevnt, så er alt i fineste orden. Det kan neppe være Guds åpenbaring de har fått?

Jeg hørte om en som var og vitnet på et møte engang. En gammel mann i menigheten spurte ham gang på gang hva det var han sa. Til slutt spurte han som vitnet: Hører du ikke hva jeg sier?
"Nei," svarte den gamle mannen, "for livet ditt skrangler sånn." Det er vel ikke så mange som tør å si slikt i dag. Det skal bare godtas for å ha "fred" i menigheten.

Mvh.: Birgir

Bjørn Olav sa...

Ja, det ser ut som om det er mulig å gjøre det meste, uten at det får noen særlige konsekvenser. Når reaksjonene ikke blir så sterke på Bentley's skilsmisse, er at dette mer eller mer blir akseptert også blant ledere.

KuleKnut sa...

vi har vel alle syndet etter alt jeg har lest...

Bjørn Olav sa...

Det er riktig, Kule-Knut, men spørsmålet er om en leder skal fortsette som leder etter en slik affære som dette.Jeg mener det ikke er selvsagt. Dette handler altså ikke om tilgivelse, men om tillit.

Bjørn Olav sa...

Skal vi også si: manglende tillit.

Anonym sa...

Det er jeg enig med Bjørn Olav i, selv om jeg ikke kjenner denne Bentley særlig godt. Har så vidt hørt om fenomenet.
Men når det er sagt så er det litt interesant og se på, hvem skal han ha tillit av?
Det virker som det er veldig vanskelig og få tillit i det hele tatt fra en del ledere hvis du ha feilet i f.eks ekteskap.
Men blandt folket "der ute" får ofte personer som har feilet og er ærlig på det, og ønsker og gå videre med livet sitt mye lettere for og opparbeide seg fornyet tillit.
Dette kanskje litt til ettertanke.
For og si det slik. Det betyr ikke så veldig for meg og få tillit av en fordømmende, relgiøs leder. Som antakelig har en del "svin på skogen" selv. Det er mye viktigere at folket har tillit og ønsker hjelp.
Som sagt kjenner jeg ikke veldig mye til den omtalte personen her, men lot meg friste litt til og kommentere litt sjennerelt.
Tobias

Bjørn Olav sa...

Jeg ser poenget ditt. Det finnes tilgivelse og gjenopprettelse i Kristus, og vi må absolutt bestrebe oss på å vise og gi mennesker del i Guds nåde. Jeg forsvarer heller ikke hykleriet hos enkelte ledere. Poenget mitt er at Guds ord stiller større og strengere krav til ledere. Derfor er jeg betenkt når noen ser ut til å slippe til veldig raskt, uten at det har skjedd noen endring i deres liv.

Anonym sa...

Tilgivelse betyr IKKE det samme som tillatelse og tillit. Å bygge opp tillit tar adskillig lenger tid enn ett år.

Mvh.: Birgir

Anonym sa...

Jeg lurer på en ting, vor mange av dere som kommentere dette har vært i Lakeland?
Jeg var der, og det er ingen vil om hva som bar denne vekkelsen, men hvis du ikke kjenner DEN HELLIGE ÅND så kan nok dette bli sterk kost for de fleste, det er viktig å ikke dømme, bli kjent med DHÅ så vil du se at den vekkelsen var like ekte som de som har vært før, men dessverre ble denne bevegelsen stoppet av et svakt menneske, som så ofte før. tror denne vekkelsen har forplantet seg over hele verden og det vil vedvare, bare i en litt annen form.. Det er du og jeg som skal skrive kap 27 i apostlenes gjerninger... lykke til alle sammen

Anonym sa...

Bjørn O. Hansen vet du ikke at når du dømmer andre og spesielt noen du ikke kjenner. Så feller du dommen over deg selv. Mellom det du har hørt og hva som egentlig er sant om mannen, er det en tanke til deg at du bør grave opp fakta på egenhånd og ikke leggge til grunn annenhåndsfakta. Det er på tide at resten av kristenheten får åpenbart at vi skal ha hjertene være grunnfestet og etablert i nåden og ikke i kraftløs synsing.