torsdag, oktober 15, 2009

Mennesker langs Silkeveien nås med evangeliet


I 2005 startet tverrkirkelige misjonsorganisasjonen Operasjon Mobilisering opp et arbeid de har kalt "Utfording Silkeveien". Hvert år siden har det vært sendt ut evangeliseringsteam. I sommer deltok 102 personer fra fire ulike sentral-asiatiske land. Slikt blir det gode frukter av!

800 mennesker har fått høre evangeliet, mye kristen litteratur og cd'er er blitt delt ut. 100 mennesker har tatt imot Jesus som sin Frelser og Herre. Teamene var også i stand til å besøke noen kristne, som bor veldig isolert og oppmuntret disse. De så også flere frafalne bli gjenforenet med sine menigheter.

Et av teamene kom midt oppe i opptøyer og uro og måtte forlate det stedet hvor de arbeidet. Men ikke før tre mennesker på hotellet de bodde hadde tatt imot Jesus! I en annen by kom en spåkvinne til tro. Det førte til at hele hennes familie tok imot Jesus. I et hjem et av teamene besøkte kom husets datter til tro på Jesus. Hun hadde en mor som var døv. Teamet bad for henne og hun ropte begeistret ut etterpå: "Jeg kan høre!"

Operasjon Mobilisering vil fortsette å sende ut evangeliseringsteam som følger den eldgamle Silkeveien. Begrepet ble første gang brukt av en tysk geograf på 1800-tallet, og er en betegnelse på en serie sammenhengende ruter gjennom Sentral-Asia og Sør-Asia. Silkeveien deler seg i en nordlig- og en sørlig rute. Den nordlige ruten går gjennom Bulgaria og Krim, videre over Svartehavet, Marmarahavet, Balkan til Venezia. Den sørlige ruten passerer gjennom Turkestan, Iran, Messopotamia, Antiokia, via Middelhavet til Egypt og Nord-Afrika.

Pastorene og menighetene i områdene hvor teamene har arbeidet har vært veldig godt fornøyd med teamene som er utsendt av Operasjon Mobilisering. Det planlegges nye team, blant annet team som kan arbeide i seks og 12 måneder. Om du som leser dette skulle være interessert i å bli med, så kan du ta kontakt med meg, så skal jeg videreformidle kontakt med rette personer.

Ingen kommentarer: