tirsdag, oktober 20, 2009

Sosialistene vil nå styre hele læringsløpet til barna våre


Kristne som måtte tro at vi går bedre tider i møte, bør tro om igjen! Med Kristin Halvorsen som ny kunnskapsminister, og Audun Lysbakken som ny barne- og likestillingsminister, ser det ut til at vi kan gå mot riktig utfordrende og vanskelige tider. Ikke minst hva trosfriheten angår. For nå har sosialistene ansvar for hele oppvekstsektoren. Og SV har programfestet at partiet skal fortsette "arbeidet mot at skolen fremmer et bestemt livssyn". Det skal dermed bli spennende å se med hvilken iver de to nå vil legge føringer for barnas oppvekstvilkår i skole og fritid. Stor spenning er ikke minst knyttet til hvordan SV vil blande seg inn i hvordan friskolene skal kunne drives. At kontrollen hardner til, er det vel ingen som helst tvil om. Det kan bli vanskelig for kristne foreldre, og for de som driver kristent barne- og ungdomsarbeid.

Spørsmålet er bare hvilke tiltak SV og den rød-grønne antikristelige regjeringen vil sette inn. At de vil gjøre alle mulige forsøk på å begrense kristen påvirkning er det vel få som betviler. Det store spørsmålet er om de også vil legge til rette for tiltak som vil gjøre det vanskelig for kristne foreldre å oppdra barna sine i henhold til sin overbevisning.

Vi må heller ikke glemme at det er SV's nestleder som skal styre den såkalte kjønnsnøytrale "ekteskaps"-loven. Jeg regner meg at vi om ikke så lenge vil få en ny runde med straffetiltak mot kristne menigheter og organisasjoner, om de ikke gjør som den antikristelige regjerningen vil. Vi har i frisk minne saken rundt Frelsesarmeeen.

Fire vanskelige år. Jeg tror det er det vi må forberede oss på. Den rødgrønne regjeringen vil ha barna våre, så de kan forme dem i sitt bilde. Kanskje det kommer en tid da vi må ta barna våre ut av skolen, og undervise dem hjemme.

Hva kirkeministeren angår så fikk hun et spørsmål fra en journalist om når hun hadde vært i kirken sist?

Da svarte Rigmor Aasrud (Ap):

"Det var et vanskelig spørsmål." Etter en liten tenkepause svarte hun:

"Det er ikke så lenge siden jeg var i en begravelse."

Det sier vel i grunnen det meste.

Se mer her:

http://www.vl.no/samfunn/article4653821.ece
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=569378

33 kommentarer:

Anonym sa...

Ja dette kommer til å bli svært utfordrende og vanskelig.

Anonym sa...

Vi bør nok innstille oss på vanskelige år. Det er i tråd med Guds ord også.

Ole Anders

Anonym sa...

Sosialistene hjernevasker ungene gjennom flere års skolegang. Det er vel kanskje derfor SV ønsker stemmerett for 16-åringer? Slik at SV kan få stemmene fra ungdommene, før disse har rukket å få kritiske tanker til den omfattende hjernevaskingen de har vært utsatt for i årevis.

Anonym sa...

Kristen oppvekst gjør at barn utvikler dødsangst og komplekser. Det opplevde jeg og mange andre som barn. Kristne skoler burde forbys. Håper Gud vil få dere til å innse sannheten, at dere religion (ikke tro! det er noe annet) er feil og løgnaktig, direkte ødeleggende for de som ikke er a4 som dere.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Den siste kommentaren er slettet da vedkommende er utestengt fra bloggen etter å ha brudt gjentatte ganger med publiseringsreglene.

Anonym sa...

Løgner! Så hvilke publiseringreglene har jeg brutt?

Bjørn Olav sa...

Den diskusjonen har vi hatt mange ganger før. Du vet svaret veldig godt.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Ok - jeg prøver igjen. Denne gangen skal jeg skrive navnet mitt. Jeg tenker kanskje det er det som er feil - til tross for at nesten halvparten av andre som skriver inn her også er anonyme. Ikke banner jeg. Og ikke har jeg fått noen beskjed om at jeg er utestengt igjen heller.

Dere klager fryktelig over alt som skjer i Norge. Jeg synes ikke dere har noen grunn til å klage! Det finnes mennesker rundt om i verden som lider hver dag og her sitter dere og klager over bagateller.

Samtidig sier dere at alt dette vanskelige er i tråd med Guds ord. Og det er jo Guds ord dere tror på så da er det vel riktig at det er vanskelig da?

Vennlig hilsen Kjellemann

Bjørn Olav sa...

Da regner jeg med at Kjellemann er opptatt av og arbeider for de som har det vondt. Du kan ikke kreve noe annet av andre enn det du gjør selv.

Men jeg er jo fullstendig klar over at bibeltro konservative kristne ikke skal ha lov til å mene noe du ikke mener.

Jeg, og mange med meg, er opptatt av friheten til at våre barn skal få høre om Jesus. Vi er opptatt av at staten ikke skal drive med ensretting. Vi har sett nok av slike sosialistiske eksperiment opp gjennom historien, og sett hvor galt det kan gå. Statlig ateisme er ikke noe å trakte etter.

Det er hva denne saken handler om. Jeg synes i grunnen det er interessant å diskutere, men jeg forstår jo at du er ute etter å vri dette over på noe annet - og så er vi vel i gang igjen med samme gamle leksa.

Bjørn Olav sa...

Ellers vil jeg ikke akkurat si at det er noen bagatell at Staten skal bestemme over barna dine fra de fødes til de blir voksne.

Anonym sa...

la meg minne deg om dine egne publiseringsregler:

Innlegg som inneholder sjikane,rykter,personangrep og banneord tillates ikke og blir slettet.Gjentatte brudd på disse reglene fører til utestengelse.Anonyme innlegg tillates i visse tilfeller,hvis det er spesielle årsaker til det.

Jeg tror ikke jeg har brutt noen av disse reglene siden jeg ble "tatt inn i varmen igjen"?
Hva anonymitet angår så er det en spesiell årsak til at jeg har valgt å ikke skrive navnet mitt kjellemann eller henvist til min blogg - for dere utleverer jo det fulle navnet mitt MOT min vilje.

I dette siste innlegget jeg skrev synes jeg at vi alle skal være takknemmelige for å leve i ett land som vårt og være glad for at vi har den regjering vi har, som nok prøver etter beste evne å ta hensyn til alles krav. Husk at det er ikke bare bibeltro kristne som lever i landet vårt. Og jeg synes dere skal slutte å klage alt så lenge det finnes mennesker rundt om i verden som sliter både for mat og fred. DE har ikke engang en datamaskin de kan sitte å ytre ig klage seg på.

Bjørn Olav sa...

Jeg er enig med deg i at vi har mye å være takknemlige for, og selvsagt skal Norge være for alle. Men det må også bety at vi som foreldre, må ha rett og mulighet til å legge forholdene til rette for våre barn. Vi må ha rett til å kunne si at det naturlige er å ha en far og en mor, ikke en medfar eller medmor. Som du må ha rett til å si det siste. Vi må ha muligheten til å kunne være hjemme med barna våre, la dem få være barn så lenge som mulig, uten statlig innblanding. Nå har jeg voksne barn, men om jeg hadde hatt små barn i dag ville jeg ikke ha funnet meg i den statlige ateismen eller at den politiske korrektheten skulle bestemme over barna mine. Det er det vi står overfor i dag. Og det er ikke så rent lite det, Kjellemann.

Det må kunne gå an å samtale om dette, uten å bli avkrevd hva man gjør for verdens fattige og de som lider.

Det går an å gjøre to ting samtidig.

Anonym sa...

Nå er det jo varslet at dette vil bli den siste kirkeministeren. Da vil jo du med mange andre få deres ønske oppfyllt at statskirken skal forsvinne. Det var vel flott - ikke?

Barnas tro tror jeg blir ganske så godt ivaretatt. Både i skole, menighet og av foreldre. Og det er vel foreldrene først og fremst som bør ta denne oppgaven. De som mener at barna skal tro som dem selv.

Skolens oppgave får heller bli å gi barn lærdom av alle troer - uten fasiter.

Jeg prøver etter beste evne å hjelpe der jeg kan hjelpe. Jeg er feks opptatt av å hjelpe homofile som blir forfulgte og diskriminerte. 1 av 4 unge forsøker å ta sitt eget liv pga sin legning. Og homofile verden over blir satt i fengsel og drept pga sin legning.

Jeg er glad for å ha en regjering som prøver sitt beste å gjøre godt for ALLE menneskene i landet. Men jeg må si jeg er glad for at jeg ikke sitter i denne regjeringen selv for det kan ikke være lett. Til lags for alle kan ingen gjøre. Og jeg lurer litt på hva som skal til for å gjøre de bibeltro fornøyde. Finnes det i det hele tatt en slik regjering? Ikke engang kristent samlingsparti kunne klart det tror jeg.

Anonym sa...

Og jeg mener fortsatt

Dere mener alt som skjer er i tråd med Guds ord. Det som skjer er allerede bestemt. Hva klager dere over da? Da blir det vel slik og det er dette dere tror på.

Dere er fryktelig vanskelig å forstå noen ganger.

Bjørn Olav sa...

Ja det er flott at dette blir den siste kirkeministeren. Kirke og stat hører ikke sammen. Noe slikt finner du nemlig ikke i Bibelen. Ikke en statskirke heller. Det er en absurd tanke. Den rødgrønne regjerningen er som gamlekommunistene i Sovjet, de forsøker å styre kirken i den retningen de vil ha den. En slik kirke er da heller ingen sann kristen kirke.

Nå har den rødgrønne regjeringen bestemt at kontantstøtten bare skal gjelde for ett år. Er det fordi Norge har dårlig råd? Neppe. Det er fordi Staten vil ha kontroll og styring med hva barna skal lære og i enkelte høve også tro. DET synes jeg er mer en betenkelig.

Joda, de vanskelige tidene er forutsagt i Bibelen. Hele verden ligger i det onde. Men det betyr ikke at vi ikke kan kjempe mot ondskapen.

Anonym sa...

Staten driver da ikke ondskap!

Foreldre kan ha så mye kristen undervisning de vil med barna hjemme eller i menigheten. En stat som ikke har en statskirke lenger kan jo ikke foretrekke å undervise i en tro mer enn noen annen. Kan den det?

Det er visst slutt på den bibelske tiden at mor alltid var hjemme og hennes eneste oppgave var å sørge for mat og barn. Nå må mor ut i jobb så de kan ha nok penger til alt gods og gull som forventes at en barnefamilie skal ha i dag. Jenker man på kravene så kanskje man har råd til å være mer hjemme hos barna?

Eller er det statens oppgave å opprettholde at familien skal ha samme dyre levestandard - samt ivareta barna de har valgt å sette frem i verden?

Hva med oss som har valgt å ikke få barn? Som betaler akkurat det samme av avgifter som om vi skulle hatt barn? Staten tar iallefall ikke hensyn til oss. Som alene må jeg sørge for alle inntekter selv akkurat som jeg må betale alle regninger selv, med samme avgifter som alle andre.

Urettferdig?

Ja, men vi kan ikke alle ha det likt.

750 000 mennesker i Norge lever alene. Vi er så å si nesten aldri nevnt i politikken.

Vi kaller da ikke politikken ond for det.

Bjørn Olav sa...

Men faktum er, Kjellemann, at staten legger seg oppi hva foreldre kan og ikke kan. Og de vil gjerne overstyre menigheter. Saken om Frelsesarmeen er et godt eksempel på det. Heldigvis forsto statsministeren såpass at han måtte gripe inn i siste liten, om ikke Norge skulle sammenlignes med meningsdikaturer vi ikke liker å sammenlignes med.

Faktum er at våre barn i dag skal lære at medmor og medfar er like naturlig som far og mor. Det strider imot vår tro. Det er krenkende.

Jeg er enig i at mye mer burde gjøres for de enslige. Men du tjener mer du enn det jeg gjør.

Jeg synes det er synd at ikke mor kan være hjemme. Det handler nok ikke bare om dyr livsstil. Det handler om at regjeringen ikke vil legge forholdene til rette for det,

Anonym sa...

Barna i dag lærer at det finnes mange ulike typer familier. Halvparten av barna har foreldre som er skilte. Noen av barna har 4 foreldre, noen har tre. Noen har sågar bare en. Noen få har homofile foreldre.

Barna lærer at dette er virkeligheten i dag og at alle er like viktige - uansett hva slag foreldre de har. Stort sett er ikke dette noe stort problem for barna så lenge de har det bra. Å ha heterofile foreldre er ikke en garanti for at barn har det bra. Å ha homofile foreldre er heller ingen garanti. Men barn lærer å respektere at vi lever forskjellig og at det er viktig å respektere hverandre tross at vi har ulike bakgrunner. De lærer at det viktigste er å ha det bra og at man skal si ifra hvis man ikke har det bra.

Barn bryr seg ikke om begreper som medmor eller mor, medfar eller far. De vil bli elsket og de vil ha tid sammen med de som elsker dem.

Det hører til sjeldenhetene at vi finner foreldre i dag som lever som de gjorde på bibelsk tid. Og det er vel heller ikke noe vi vil ha tilbake, at mannen var familiens overhode og kunne behandle sin kone og barn som han ville. Bruke makt overfor kvinnen fordi hun var underordnet, drive tukt mot barna og gifte bort barna mot deres vilje - såkalt tvangsekteskap.m.m

Det var bra at staten kom og sa at dette ikke er lov.

Bjørn Olav sa...

Det er ennå ingen som vet hvilke konsekvenser det vil få at vi får barn som lever opp med mor og medmor, og far og medfar. Vi vet heller ikke hvordan det vil bli for mange som vokser opp uten å vite hvem deres far er. Vi aner noe av den smerten dette innebærer når vi ser program som Tore på sporet. Mennesker som har lett i årevis etter sin far. Nå skal de nektes å få vite det. Ene og alene fordi noen lesbiske kvinner vil ha retten til å ha barn.

Konsekvensanalyser, nei se det, det hadde man ikke tid til å utrede. Den nye kjønnsnøytrale såkalte "ekteskaps"-loven skulle igjennom, koste hva det koste ville. Om det får konsekvenser for barna, nei det er ikke så farlig. Vi har da psykologer og psykiatere som kan hjelpe dem senere. Det som gjelder er voksnes egoisme.

Anonym sa...

En ting er i hvert fall bra: Anniken ble ikke kirkeminister. DET hadde vært den fullkomne skandalen. Da hadde det blitt enda verre enn det er nå.

Ragnhild Gilbrant sa...

Er det sant at der er klare signaler om at denne regjeringen vil avkristning? Det som skjedde i styremøtet ved Universitetet i Stavanger tyder ikke på det. Der ble det bestemt å fase ut KRL fra Universitetet for at studentene skulle ta det ved misjonshøgskolen. UiS mangler basisfinansiering, Misjonshøgskolen har offentlig basisfinansiering. Dette er politisk styrt.

Jeg føler det veldig ubehagelig at alle negative ord brukes opp og mister mening. Hva skal vi si dersom vi faktisk i fremtiden opplever at foreldrene mister rett til å oppdra egne barn?

Propagandaen mot regjeringen, her er så sterk st jeg opplever den som uetterrettelig.

Bjørn Olav sa...

Du kan ikke ha fulgt veldig godt med i timen, Ragnhild. Hva har skjedd de siste årene som den rødgrønne regjeringen har fått drive på?

8.12 2007 gikk biskopene i DNK ut og advarte mot avkristningen. I den sammenhengen ble KRL-faget spesielt nevnt. Skolegudstjenester er et annet nøkkelord. Den nye kjønnsnøytrale såkalte "ekteskaps"-loven et annet.

Er dette uetterettelige opplysninger?

Bjørn Olav sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Innleggene er slettet fordi de bryter med publiseringsreglene for denne bloggen. Sistemann som la igjen en kommentar har en del å rydde opp på sin egen blogg, så han burde være litt forsiktig med å felle så rask dom. Jeg har noe annet å gjøre enn å sitte å overvåke kommentarene på denne bloggen. Dermed hender det av og til at enkelte kommentarer blir stående litt lenge, før de slettes, om de er av en slik karakter at de bryter med publiseringsreglene.

Ragnhild Gilbrant sa...

Jeg tror at en kristning av landet skjer ved DHÅ. Og mener at vi har religionsfrihet til å søke Gud så mye vi vil.

At der er fritaksrett for skolegudstjenester synes jeg er en selvfølge.

Jeg kan ikke se at biskoppene i DNK har korrekt analyse og de har mer enn nok med sine egne oppgaver som kirkeledere.

At kirkene oppleves som irrelevante av åndelig søkende mennesker har sosialistene ikke skylda for. Men kanskje vi kristen burde påta oss litt skyld?

Om jeg har sovet i timen? I så fall i mine egne, da jeg er førsteamanuensis i RLE. og føler meg derfor rimelig godt oppdatert.

Anonym sa...

En ting er være førsteammanuensis, noe annet er det å tyde tidens tegn. "Har ikke Gud gjort denne verdens visdom til dårskap?"

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Hørte den nye kirkeministeren si på TV i kveld:

"Jeg er skilt, og jeg kan ikke mye om Den norske kirke."

Da har vel man de beste forutsetningene til å bli kirkeminister vil jeg tro.