fredag, september 16, 2011

69 nye menigheter på 18 måneder

69 nye menigheter er plantet i New Dehli i India de siste 18 månedene!

Det kunne Prakash James (bildet) fortelle da han besøkte menigheter knyttet til Evangeliska Frikyrkan i Sverige nylig.

Prakash James tilhører ASSI i India, som er samarbeidpartner med Evangeliska Frikyrkan. ASSI har sin virksomhet flere steder i India. Hovedkontoret ligger i Gorakphur i Uttar Pradesh.

I New Dehli, hvor Prakash James bor, arbeider ASSI blant de marginaliserte, migrantene og den unge middelklassen.

"65 prosent av Indias befolkning er yngre enn 35 år, så om vi ikke skulle vende oss til de unge så ville vi utelukke majoriteten av befolkningen," sier Prakash James.

ASSI arbeider på ulike måter. Blant de marginalierte inderne driver de blant annet med lese- og skrivekurs, og noe av innsatsen dreier seg om barna til jernbanearbeiderne. Migrantene får praktisk hjelp i forhold til indiske myndigheter, og blant de unge middelklassen driver de rådgivningstjeneste. ASSI driver også med fengselsarbeid og har ulike utdannelsesprojekter i flere indiske byer for alle om er interessert i mikrofinansiering.

En av årsakene til at evangeliet spres så raskt i India er at mennesker som nylig har fått del i det deler det lille de kan med andre! Alle, uansett alder og kunnskap, kan selv starte nye forsamlinger hvis medlemmer igjen kan starte nye forsamlinger. Det drives en utstrakt ledertrening. Under og helbredelser skjer ofte i disse sammenhengene.

Foto: Evangeliska Frikyrkan.

Ingen kommentarer: