mandag, september 12, 2011

Vårt bønnearbeid endrer kurs: Gi meg nasjonene!

Guds menighet trenger i dag menn og kvinner med den samme ånd som fantes i Jissakars sønner. Deres kjennetegn var at de "kjente og forstod tidene slik at de visste hva Israel måtte gjøre." (1.Krøn 12,32) Mer enn noe annet trenger vi å få tak på hva som er på Guds agenda for vår tid.

En del kristne synes å tro at valget står mellom en vekkelse eller Guds dom. Slik jeg ser det er det ikke snakk om enten eller, men begge deler. Store vekkelser er fremdeles en realitet flere steder i verden, og i tiden fremover vil vi se mange eksempler på at Guds Ånd utøses ulike steder - kanskje på plasser vi slett ikke hadde tenkt - men også Guds dom er en realitet. Vår verden står overfor begge deler: Vekkelse og dom. Vi ser allerede Guds domshandlinger i vår verden, slik vi har sett det gjennom historien. Og Guds vredesskåler skal en dag tømmes over verden, slik vi leser om det i Åpenbaringsboken.

At vi lever i spennende og helt avgjørende tider hersker det vel ingen som helst tvil om. De tegn Jesus talte om går i oppfyllelse rett foran øynene våre. Om det noensinne har vært en tid hvor Guds folk må være helt våkne, så er det vår tid!

Jeg kjenner derfor Guds kall til å gå videre i vårt bønnearbeid, og gjenoppta det bønnearbeidet vi har drevet med tanke på bønn for nasjonene. Vårt arbeid med å hjelpe mennesker med deres personlige bønneliv fortsetter som før, med seminarer, retreater og personlig veiledning. Men vi vil intensivere arbeidet med målrettet forbønn for ulike land og steder, som Herren leder oss til å be strategisk for. For en del år siden opplevde vi Herrens tiltale til å trene forbønnsteam med tanke på å reise til ulike steder for å be konkret på disse stedene, og det arbeidet tar vi nå opp igjen. Vårt kall blir å trene og sende ut bønnemisjonærer.

Mandatet henter vi fra Salme 2,8:

"Be Meg, og Jeg skal gi Deg folkeslagene som Din arv, og jordens ender til Din eiendom."

Og fra Joh 4,35:

"Sier ikke dere: Det er ennå fire måneder før høsten kommer? Se, Jeg sier dere, løft øynene deres og se på markene. De er allerede hvite til høsten!"

Navnet på bønnearbeidet vårt vil heretter hete:

GI MEG NASJONENE!

Vårt kall handler blant annet om å mobilisere, trene og sende ut bønnemisjonærer på bønneoppdrag til ulike land.

På bloggen vil du jevnlig bli oppdatert på det vi driver med.

Ingen kommentarer: