onsdag, september 14, 2011

De 100 største og mest hurtigvoksende menighetene i USA

Med 43.500 gudstjenestebesøkende er Lakewood Church i Houston, Texas, med Joel Osteen som pastor, er USA's mest besøkte menighet.

Det fremkommer av en oversikt som nettopp er presentert av LifeWay Research. Oversikten sier ikke noe om det teologiske grunnlaget for disse menighetene.Vekst er ikke nødvendigvis ensbetydende med sunn teologi. John Osteen anklages av flere for å forkynne et svært humanistisk budskap, hvor navnet Jesus og korset nevnes svært sjeldent. Hans budskap handler for det meste om hvordan man skal kunne lykkes i livet.

På andreplass finner vi North Point Community Church, ledet Andy Stanley i Alpharetta, Georgia, med sine 27,429 gudstjenestebeøskende. Bill Hybels' Willow Creek Community Church i South Barrington, Illinois, følger på tredjeplass med 24,377 besøkende.

17 av de største menighetene i USA er lokalisert i Texas, 15 i California. Sammenlagt drar de 100 største menighetene mer enn en million mennesker til kirke på søndager.

Den menigheten som har størt numerisk vekst er Christ Church Peoria i Arizona, som har hatt en vekst i antall medlemmer i fjor på 4049. Den raskest voksende menigheten er likevel Richmond Outreach Center in i Virgina som vokste med 83 percent, til 2,530 attendees, etterfulgt av Elevation Church i Charlotte, North Carolina med 2,744 besøkende. Det gir en vekst på 48 prosent.

4 kommentarer:

Dag Arneson sa...

Har vært på møter med lederen for Willov Creek der han sa at han ikke ville bruke noe av sin tid på mennesker som ikke var vellykkede og i fremgang!
Møtet var i Filadelfia Oslo. Alle var begeistret så det ut for, men ikke jeg!

Bjørn Olav sa...

Så vidt jeg husker var kretsen rundt Jesus samtidens mest marginaliserte mennesker. Det fantes noen få i toppsjiktet, men de var ikke mange. Han satset på 12 fiskere, som ikke hadde særlig framgang.

Enig med deg, Dag.

Pauli G. sa...

Jeg har ikke hørt Joel Osteen, men jeg hørte hans far.
Korset og Jesus står sentralt i kristen forkynnelse - men kanskje vi andre er litt for tilbakeholdne med hvordan vi skal lykkes i de livene vi lever? Det er jo en viktig fdaktor for at forkynnelsen skal være aktuell for de som hører den. Jeg undrer på om det kan være en årsak til menighetens situasjon i Norge, at det vi forkynner ikke treffer menneskene i hverdagen.

Pauli G Staalesen.

Bjørn Olav sa...

Jeg tror du er inne på noe viktig, nemlig å gjøre undervisningen relevant. Jeg holder en del seminarer om bønn, og jeg opplever ofte at mange har opplevd slik undervisning som lite frigjørende, og mest fordømmende. Mange sliter på hverdagsplanet og får ikke kristenlivet til "å fungere". Det blir for stort sprik mellom søndag og hverdagene.