mandag, september 26, 2011

Katolikker truer baptister på livet i Mexico

I landsbyen San Jose de Axuxco (bildet), i Puebla i Mexico, har lokale myndigheter stengt av vannforsyningen av baptistmenigheten. Årsaken er at de har nektet å gi penger til en lokal katolsk festival.

Først ble vannet som skulle brukes til avlingene avstengt. Siden de sentrale myndighetene ikke gjorde noe for å forhindre at dette skjedde, er også drikkevannstilførselen stengt av. Som om dette ikke var nok så har baptistene i landsbyen San Raphael Tlanalapan, som teller 70 personer, mottatt trusler fra katolikkene om at de skal "henges eller korsfestes", om de ikke forlater landsbyen. Truslene ble framsatt tidligere denne måneden.

I følge avisen 'La Jornada de Oriente' har mange av baptistene søkt tilflukt i en kirke i Alto Alposento, siden det synes som om myndighetene ikke er i stand til å gripe inn, eller ikke vil gripe inn. Og det til tross for at Mexico garanterer religionsfrihet. Situasjonen er svært alvorlig. Flere av de som blir forfulgt og truet på livet har dårlig helse. Menneskerettighetsorganisasjonen Christian Solidarity Worldwide har anmodet mexikanske myndigheter om snarlig å gripe inn.

Ingen kommentarer: