mandag, september 19, 2011

Guds kall til etterfølgelse er et unikt kall til den enkelte

Det finnes ting vi alle har behov for: Guds nåde, Hans kjærlighet, Hans omfavnelse. Der er vi alle like, og behovene for nettopp dette er umettelige. Ånden skaper tørsten i våre liv etter mer av Ham.

Men så er det en fare i det å generalisere og tro at andre opplever ting akkurat som vi.

Peter var opptatt av hvordan det skulle gå med Johannes. Jesus var opptatt av at Peter skulle være mer opptatt av èn ting. Han sa: Følg meg!

Det er vårt kall. Og denne etterfølgelsen kan fortone seg forskjellig fra person til person. Corrie ten Boom sa en gang: Nå Gud kaller deg, snu deg ikke for å se "hvem som følger etter deg! Følg Herren!" Her ligger det en djup hemmelighet. Herrens kall til oss er personlig. Noen ganger vil det bli misforstått av andre. Det er prisen vi må betale for å følge Ham som elsker oss.

Det betyr ikke at vi ikke vandrer veier som ligner på hverandre. For vi går jo den samme Veien. Derfor kan vi lære av hverandre, men ikke nødvendigvis kopiere den andres vei. Målet er likevel det samme for oss alle.

1 kommentar:

Øyvind Hansen sa...

Tenk at på samme måte som han elsker hvert enkelt menneske som de vi er , kaller han oss hver enkelt til å følge ham individuelt, slik det passer vår personlighet og mennesketype, han har en plan for mitt liv, noen ganger klaffer det og jeg er i Guds ledelse med livet mitt, men det er ikke gitt at andre forstår det.Andre ganger kan jeg gå mine egne veier, på tvers av det Han ønsker, og bli applaudert av mennesker...