søndag, april 15, 2012

Bønn- og fastedag for Nord-Korea

Denne dagen kan vi være med på å utgjøre en forskjell ved å ta del bønn- og fastedagen for Nord-Korea, som Åpne Dører arrangerer. Bønnedagen arrangeres i anledning av at det er 100 år siden Kim Il Sung. Dette markeres med store arrangementer og mye omtale i Nord-Korea. Fra Åpne Dørers egen nettside har jeg hentet følgende bakgrunnsinformasjon:

Nord-Korea feirer 100 årsdagen for sin ’store leder’ Kim Il-Sung søndag 15. april. Åpne Dører, en kristen organisasjon som tjener forfulgte kristne, mobiliserer kristne til å delta i en global bønnedag for det Stalinistiske landet denne dagen. Titusener kristne i rundt 20 land håper bønnen vil utgjøre en forskjell for innbyggerne og spesielt de som blir hardt forfulgt for sin tro.

I løpet av de tre siste år har de nordkoreanske statskontrollerte media gjentatte ganger annonsert landets oppgang til at de skulle bli en sterk og fremgangsrik nasjon i 2012. Til da skulle de økonomiske vanskelighetene fra de siste 20 årene være overvunnet. Politikken med ’militæret først’ hvor det styrende Arbeidernes Parti setter militæret først, skulle føre til økonomisk velstand. På tross av regimets løfter er de fleste nordkoreanere kronisk underernært, arbeidsløse og lever milevis under fattigdomsgrensen. Samfunnet er også holdt fast av frykt. Politiet har informanter over alt og husrassiaer er ikke uvanlig. Mer enn 1 prosent av den totale befolkning lever i Nazi-lignende arbeidsleirer. Blant dem er det mange kristne. Men alle disse fangene er ansvarlige for grovt regnet halvparten av landets brutto nasjonalprodukt.

Ifølge nordkoreansk statspropaganda vil det den 15. april, kjent som ’Soldagen’ for koreanerne, bli massefeiringer i Pyongyang og andre byer i DPRK. Disse feiringene vil være fargerike og rungende. Over hele verden, fra Lima til Tokyo, vil det være møter, seminarer og andre hendelser. Å være i Pyongyang på ’Soldagen,’ er simpelthen en vidunderlig opplevelse uten sidestykke. Alle innbyggerne må bokstavelig talt tilbe sine ledere, noe som er grunnen til at Åpne Dører kalte på det globale kristne fellesskap om å be for sine medkristne og for andre nordkoreanere.

Åpne Dører har nasjonale kontor i mer enn 20 land fra USA og Brasil til Sør-Afrika, Filippinene og Indonesia. I alle disse landene vil kristne be enkeltvis eller i sine kirker. I nesten alle landene er sosiale media som Facebook og Twitter en drivkraft bak bønnekampanjen. Åpne Dører bruker dem til å dele historier og bønneemner. I Sør-Afrika blir støttespillerne oppmuntret til å be en Salme og til å sende den ut på nett. Amerikanske støttespillere i Åpne Dører kan lese nye blogger og twittere hver time den 15. april. I Indonesia er en DVD med ressurser distribuert til kirker og Åpne Dører i Frankrike mobiliserer til bønn som del av en ’100 dagers kampanje for Nord-Korea.’

"Den nordkoreanske kirke har ofte uttrykt sin takknemlighet for de verdensvide bønnene fra så mange mennesker over så mange år," sa en talsmann for Åpne Dører. "De nordkoreanske kristne tror at Gud vil bringe endringer i forholdene deres så lenge som folk fortsetter å be. Det er en stor oppmuntring for dem å vite at de ikke er alene."

Bønneemner:

* Be om at Kim Jong-Un og hans regime må bli forvandlet, og at de legger til rette for sårt tiltrengte reformer.

* Be om at Herren legger til rette for at kristne kan komme sammen og dele fellesskap. Be om at Han beskytter dem fra angivere.

Ingen kommentarer: