tirsdag, april 24, 2012

Chuck Colson hylles som en av de evangelikale gigantene

Chuck Colson (bildet), som døde lørdag ettermiddag, 80 år gammel, hylles nå som en av 'de evangelikale gigantene' av en rekke representanter for Sørstatsbaptistene, og karakteriserer hans død som et stort tap - både for evangelikale kristne - og for hans uttrettelige arbeid med å bringe evangeliet til innsatte i fengsler over hele verden.

Hayes Wicker, som har vært Chuck Colsons pastor i First Baptist Church of Naples i Florida, de siste 20 årene, sier at Chuck Colson 'var et trofast menighetsmedlem som vil bli svært savnet, og kaller han 'en ragende intelektuell hvis historiske innflytelse som en modig reformator har vært av stor betydning', og legger til: 'Lik sin Frelser var han salvet til å forkynne evangeliet og 'for at fanger skal få frihet'.

Bryant Wright, president for Sørstatsbaptistene og pastor for Johnson Ferry Baptist Church i Marietta, Georgia, sier at 'det er trist at Chuck Colson ikke lenger er i blant oss, men hvilken glede det må være for ham å være i Herrens nærvær. Hans livs vitnesbyrd, tjenesten hans overfor de som sitter i fengsel, alle bøkene han har skrevet har vært en slik stor inspirasjon for meg, som det har vært det for utallige millioner av mennesker. Han har vært en av mine troshelter'.

Frank Page, president for eksekutivkomiteen i Sørstatsbaptistene, sier at 'det å høre om hans død er et trist øyeblikk for alle evangelikale. Vi har mistet en sann troens gigant. Han er en av få som er i samme kategori som Billy Graham'.

Og Billy Graham selv minnes Chuck Colson på denne måten: 'I mer enn 35 hadde Chuck Colson, som selv hadde sittet i fengsel, en fantastisk tjeneste overfor de som sitter i fengsel i det han nådde ut til dem med det frelsende budskapet om Jesus Kristus. Når jeg kommer til himmelen og ser Chuck igjen, så tror jeg også at jeg vil se svært mange mennesker hvis liv er blitt forvandlet på grunn av det budskapet han har delt med dem. Mange er vi som vil savne ham djupt, inkludert meg selv. Jeg ser på det som et privilegium å ha kalt ham min venn'.

Ingen kommentarer: