tirsdag, april 17, 2012

Fem år siden de brutale drapene på tre kristne bokhandlere i Tyrkia - fremdeles er ingen dømt

I morgen - 18. april - vil det være fem år siden de særdeles brutale drapene på Necati Aydin, Ugur Yuksel og Tilman Geske i Tyrkia. Fremdeles er ingen dømt for ugjerningen. De tre arbeidet i den kristne bokhandelen Zirve Christian Publishing House i Malatya i det østlige Tyrkia, og ble bokstavelig talt slått ihjel. Necati Aydin og tyske Tilman Geske var begge gift og var far til henholdsvis to og tre barn, mens Ugur Yuksel var forlovet da de ble drept. Hun som var forlovet med Ugur er nå gift med en kristen mann.

Fem menn i alderen 19-20 år på tidspunktet for ugjerningen, ble arrestert, men siden det visstnok skal være vanskelig å få identifisert de som står bak drapene, er de ikke dømt. En høring ble holdt den 17. februar. Det er høring nr 37 i rekken! I forbindelse med denne høringen sa dommerne at saken nå var godt forberedt til neste høring, som ble datofestet til 9.-13 april, men 9. april meddelte disse dommerne at det likevel ikke var slik. I følge tyrkisk lov er det slik at om man ikke er dømt innen fem år skal man under normale omstendigheter løslates. I morgen er det altså fem år siden drapene skjedde. Men denne regelen gjelder ikke for terrorsaker, og denne drapssaken blir karakterisert som en terrorsak.

Tyrkiske kristne ber nå om forbønn for følgende:

+ At familiemedlemmer og venner av de drepte fremdeles må få kjenne Jesu fred.

+ At rettferdigheten vil skje fyldest og at de som står bak drapene får en rettferdig dom

+ At de som har begått ugjerningen må erfare en dyp bevissthet om sin synd og så få erfare Jesu tilgivelse

+ At dommerne, advokatene og journalistene som følger saken vil høre evangeliet, og bli dratt til Guds kjærlighet, tilgivelse og aksept.

Ingen kommentarer: