fredag, april 06, 2012

Den bedende menigheten i Penza i Russland

Baptistkirken i Penza i Russland er en bedende menighet. Frem til 2004 har menighetens medlemmer vært delt opp i ulike bønnegrupper, som har kommet sammen på ulike dager og ulike steder. Fra 2004 har man valgt å samle disse bønnegruppene til en stor gruppe som ber for menighetens ulike behov.

Penza er både en by og et administrativt senter for Penza Oblast, lokalisert ved elven Sura, som ligger 625 kilometer sørøst for Moskva. Her bor det drøyt 517.000 mennesker. For fire år siden fikk baptistmenigheten nytt menighetsbygg. I Russland kalles de for 'bedehus', og det er hva menigheten i Penza er: 'et bønnens hus for alle folkeslag'. Etter at søndagens gudstjeneste er over, samles menigheten til et to timer langt bønnemøte!

Da deler de med hverandre ulike bønnebehov, synger lovsanger og deler fra Guds ord med hverandre. Søstrene i menigheten, er så ivrige når det gjelder bønn at de også tar på seg å lede bønnesamlinger i andre baptistmenigheter rundt om i Penza distriktet.

Den bedende menigheten er viden kjent i Penza oblast, eller fylke. Mange henvender seg dit med sine bønnebegjær. Det gjelder også ikke-kristne, mennesker i nød og folk fra andre menigheter. I Baptistkirken blir hvert eneste bønnebegjær løftet opp innfor Guds trone. Menigheten kan vitne om mange bønnesvar.

På bildet ser vi flere baptistpastorer fra Penza oblast samlet til bibelskole.

1 kommentar:

Broder i Kristus sa...

Den som ber uselvisk med ett rent hjerte rører sterkt ved Guds godhet . Da kommer bønnesvar hvis ønsket er i samsvar med Guds plan. Noen opplevet sykdom åpner hjertet for større kjærlighet og godhet til alle . Så fra Guds øyne er det alltid en Støre plan for dem som har gaven å se Guds hånd .