onsdag, april 04, 2012

Oppfordrer menigheter til å samles utendørs i solidaritet med den forfulgte kirke

Organisasjonen 'Release International' oppfordrer menigheter over hele Storbritannia til å holde utendørs gudstjenester neste måned i solidaritet med forfulgte kristne i Kina, Indonesia og Sentral-Asia. Martyrkirkens venner her i Norge oppfordrer norske menigheter til å gjøre det samme!

Mange kristne i disse landene tvinges til å holde gudstjenestene utendørs. Som for eksempel en av de største menighetene i Beijing - Shouwang. Medlemmene av denne menigheten har stått utendørs i all slags vær for å holde gudstjenester i over et år, etter at myndighetene nektet dem å få registrert menigheten. Hver gang de møtes dukker politiet opp for å arrestere noen av medlemmene. Andre steder må kristne møtes i skogene eller i fjellhuler.

Slik de har gjort det siden menighetens grunnleggelse. Vi husker fra Sovjet-tiden, hvor bildet er hentet fra, at kristne kom sammen i de djupe russiske skogene for å finne ly for sine forfølgere. Her er det fra en studiegruppe en gang på 1980-tallet.

Hvilke norske menigheter tar utfordringen? Uansett vær? Hvem vil stenge kirkebygget en søndag og samles i skogen? Ikke som en idyll med grilling og det hele, men som en realistisk samling utendørs for å be for våre forfulgte trossøsken.

Jeg hører gjerne fra menigheter som vil gjøre dette.

Ingen kommentarer: