torsdag, april 26, 2012

En forunderlig tekst om Guds æreskultur

I forbindelse med et bibelstudium over Rom 3,23 kom jeg over en artikkel av Erling Thu (bildet), som er blitt meg til så stor velsignelse at jeg må dele dens innhold med bloggens lesere. Men først til Rom 3,23:

'alle har syndet og mangler Guds herlighet'.

Det er særlig den andre delen av dette verset som har opptatt mine tanker: hva betyr det egentlig at vi mangler, eller 'fattes' Guds herlighet, som det står i en annen oversettelse? Går vi til en annen norsk oversettelse, 'Bibelen Guds ord', så benytter denne Bibelutgaven et annet ord for 'herlighet', nemlig 'ære'. Der leser vi:

'for alle har syndet, og mangler Guds ære'.

Leser man skapelsesberetningen så ser man alt alt er fullkomment, og alt er fullt av herlighet og Guds ære. Syndefallet frarøvet mennesket denne 'herligheten' eller 'æren', men den finnes i Jesus og i frelsesverket. Dermed gav jeg meg i kast med et bibelstudium for å finne ut hva Bibelen har å si om Guds herlighet og ære, og hvordan disse begrepene brukes i både Det gamle- og Det nye testamente. Og jeg ble overveldet av innholdet.

I går kveld, mens jeg leste litt på nettsidene til Kristent Nettverk, kom jeg over et nr av bladet Folk, hvor Erling Thu skriver om det samme emne. Jeg har aldri lest noen skrive om temaet 'ære' før og i hvert fall ikke om en 'æreskultur', selv om Bibelen en rekke steder - ikke bare skriver om Guds ære - men også at vi skal ære hverandre.

Erling Thu har en god penn, han er ikke poet for ingenting. Men Thu er også bibelgransker med profetisk innsikt, og dermed er det ikke bare kunnskap han formidler, men åpenbaringskunnskap. Det er noe annet, for det er også til hjelp! Praktisk hjelp.

Jeg tror mange vil ha stor glede og åndelig utbytte av å lese artiklene om dette temaet i tidsskiftet Folk. Du kan laste det ned her:

http://ifolk.no/wp-content/uploads/2011/03/folk_1_2011_i.pdf

Sett av en tid for et spennende bibelstudium. Det er vel anvendt tid.

Ingen kommentarer: