tirsdag, april 03, 2012

I svakhet og levd liv lyser Kristus frem, del 2

En mann som fikk del i det lidelsessamfunn med Kristus, som apostelen Paulus skriver om i Filipperbrevet, var broder David, eller Doug Sutphen (bildet), som han het.

I Fil 3 skriver apostelen om alt det han gir avkall på. Alt det han regner som skrap - i motsetning til noe han har funnet, som virkelig har verdi. Perlen i åkeren:

'... så jeg kan få kjenne ham og kraften av hans oppstandelse og samfunnet med hans lidelser, idet jeg blir gjort lik med ham i hans død - om jeg bare kunne nå frem til oppstandelsen fra de døde'. (v.10-11)

Broder David er mannen bak 'Operation Pearl', dette moderne troens vågestykke, som ingen hadde sett maken til: bringe en million bibler inn i kommunist-Kina, uten å bli oppdaget. Den tidligere amerikanske marinesoldaten klarte det: buksere inn en båt med en stor pram forbi kinesiske sikkerhetsvakter. Det skjedde 18. juni 1981. Den dyrebare lasten kom sultne kinesere til gode, de fikk del i det livgivende brødet fra himmelen - Guds ord. Men broder David betalte en høy pris. Hans liv var ikke et enkelt levd liv.

Selv fikk jeg møte ham i årene etter dette skjedde. Å tilbringe tid sammen med broder David er noe av det sterkeste og flotteste jeg har fått være med på. Han etterlot seg et så sterkt inntrykk at det sitter igjen hos meg ennå, så mange årene etterpå.

Paul Hattaway, en av vår tids aller fremte kjennere av Kina, møtte broder David mot slutten av hans liv. Da var hans kropp merket av sykdom. På begynnelsen av 1996 fikk broder David vite at han snart skulle dø. Han hadde akkurat fått fire hjerteinfarkt under et tidsrom på 72 dager. Hans diabetes hadde gjort ham nesten blind. Flere tær var blitt amputert. Men broder David var ingen utslått mann. Mot slutten av 2005 dro han igjen tilbake til sitt elskede Kina, for å besøke husmenighetsledere og legge nye planer for Guds rikes fremme. Han brukte gåstol og rullestol for å komme seg fram. Når de kristne kineserne så ham slo de armene omkring ham og gråt. Her så de en av Kristi soldater! Merket på kroppen som han var. Men hans ånd var levende. Svært levende.

Paul Hattaway skriver:

'Davids ånd reflekterte den skjønnhet som bare kan finnes hos dem som har møtt Herren i Det aller helligste'.

Det var hans hemmelighet.

Broder David erfarte det apostelen Paulus skrev om: Kristi lidelsesfellesskap. Ingen går umerket ut av det.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: