søndag, april 08, 2012

En annerledes påske - nytt håp om å feire Festenes Fest neste år i Kristi himmelfartskapellet

Påsken ble ikke slik jeg hadde håpet og tenkt i år. Hjerteinfarktet satte meg såpass ut at jeg har brukt tiden til rekonvalisens, og er ennå ikke der at jeg kan si at jeg har kommet meg i noen særlig grad. Det er derfor blitt få muligheter til å ta del i påskens gudstjenester, men i dag talte jeg ved høytidsgudstjenesten i Vallset pinsemenighet. Det var en fin markering av det som kalles for Festenes Fest, 1.påskedag. Flestkledde mennesker som sang påskens hymner med glede i sine hjerter. Jeg talte om Maria Magdalena og hennes opplevelser i Gravhagen.

Men jeg hadde håpet å kunne få del i påskenatten, når påskelyset tennes, som her i Bjärka Säby i Sverige, kommuniteten som jeg tilhører. Neste år håper jeg vi kan feire påskenattens gudstjeneste i Kristi himmelfartskapellet. Planen er at det skal gjøres ferdig når tælen har gått og det er mulig å sette opp grunnmuren og lafte opp igjen veggene, og få satt tak på. Vi er ikke helt i mål økonomisk, men mangler ca 30.000-35.000. Da har vi også råd til det enkle vi trenger til innredningen. Dette håper vi å kunne samle inn i ukene etter påske. Når Kristi himmelfartskapellet er ferdig vil vi feire nattverdgudstjenester her en gang i uken. Kapellet vil inngå som en del av Bønnegården Øvre Strømstad.

Jeg vil få ønske bloggens lesere en forsatt velsignet påske. La oss bære med oss lyset fra påskens gudstjeneste - budskapet om Kristi seierrike oppstandelse - til en mørk verden, som trenger å oppleve Han som kalles 'Verdens lys'.

Ingen kommentarer: