mandag, april 09, 2012

Pastor Hanna Massad måtte flykte fra Gaza - trener pastorer og misjonærer i Jordan

'Uten den sanne Fredsfyrsten vil det ikke kunne bli noen fred i Midt-Østen', sier Hanna Massad, den tidligere pastoren for Gaza Baptistkirke. Her avbildet utenfor denne kirken. I dag bor han i Amman i Jordan. Hanna Massad forlot Gaza i 2007 da ekstremister drepte et av menighetens medlemmer, og han ble utsatt for alvorlige trusler.

Baptistmenigheten på Gaza stripen driver fremdeles sin virksomhet. I følge Hanna Massad finnes det 350 kristne familier på Gaza stripen. Baptistene driver et bibliotek, en barneskole og en klinikk inne i Gaza by. Tre ganger i året reiser pastor Massad til Gaza for å gi pastorale tjenester til menigheten. Han oppholder seg da i 14 dager ad gangen, og dette er ikke uten stor risiko for eget liv.

Den 52 år gamle Hanna Massad ser få håp for den såkalte 'arabiske våren', og ser ingen tegn til at den skal bringe noen form for religiøs frihet for folkene i Midt-Østen:

- Vårt eneste håp er at Fredsfyrsten skal komme igjen, sier pastor Massad.

I dag tjener han til livets opphold ved å arbeide som professor ved The Jordanian Evangelical Theological Seminary i Amman, og som rådgiver og medarbeider for en tverrkirkelig hjelpeorganisasjon. Denne organisasjonen driver sitt arbeid blant 200 irakiske flyktninger. Mange av dem er mentalt syke. De har intet håp for fremtiden. Siden de er flyktninger har de heller ikke lov til å skaffe seg arbeid i Jordan. Pastor Massad driver bibelstudier med dem. Mange er kommet til tro, og Gud har reist opp flere til å bli pastorer og misjonærer.

Ingen kommentarer: