lørdag, januar 26, 2019

Det mest utrygge sted for et barn er i mors liv

Det farligste sted å oppholde seg for et spedbarn er i mors liv. Det er ytterligere slått fast etter at delstaten New York har fått en ny lov som tillater fosterdrap helt frem til fødselen. Den nye loven ble stemt fram til stor jubel og applaus fra Demokratene som har fått støtte fra den tidligere utenriksministeren, Hilary Cllinton.

Her hjemme varsler kultur- og likestillingsminister Trine Skrei Grande, omkamp om tvillingabort bare 'teknikken er på plass'.

Barnet i mors liv har ikke vern. Det kan drepes.

De har arbeidet målbevisst og systematisk i 12 år de amerikanske aborttilhengerne for å få igjennom den såkalte 'Reproduction Health Act', som avkriminaliserer aborter etter 24 uke. Her hjemme arbeider både Unge Venstre og Fremskrittspartiets Ungdom med å utvide nåværennde abortlov. Det er de samme kreftene som står bak. Mennesker som ikke har syn ellers sans for at et barn i mors liv har noen verdi. Når den nye loven ble vedtatt i staten New York, ble den vedtatt med 38 røster for og 28 mot.

Med den nye lovteksten kan leger, jordmødre og praktiserende sykesøstre foreta selve abortinngrepet. Det gjelder hele graviditeten.

Men delstaten New York er ikke alene om dette. Abort frem til fødselen har vært praktisert i et dusin andre steder i USA en god tid allerede. Dette gjelder Alaska, Colorado, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, Oregon, Vermont og District of Colombia.

Den nye loven ble stemt over på årsdagen for Roe mot Wade saken i 1973. Roe mot Wade saken er en domsslutning foretatt av amerikansk høyesterett som innebærer at alle de amerikanske delstatene ble tvunget til å innføre abort. Både religiøse og konservative grupper har lenge forsøkt å stanse 'Reproduction Health Act, men i og med at Demokratene nå fikk majoriteten i Senatet i november, gikk denne loven igjennom i New York delstatssenat.

Ingen kommentarer: