søndag, januar 27, 2019

Hvordan Gud på en mirakulløs måte ga Lance Lambert et hus i Jerusalem

Denne dagen ble annerledes enn hva jeg hadde planlag. Meningen var å delta på en minnemarkering for Holocaut-ofre i Minneparken i Gjøvik. Været satte en stopper for det. Jeg tåler kulde så dårlig, og det ble for utfordrende å sitte stille i en rullestol, selv om det hele ikke varte på lenge. Men jeg må innrømme at jeg fikk litt dårlig samvittighet, siden dette er minnedagen for alle de jøder som ble utryddet av nazistene.

Men nå skal du få del i en spennende og svært fascinerende historie fra livet til den messianske jøden, Lance Lambert (bildet), en av de bibellærerne jeg setter stor pris på. Dette er historien om hvordan  han fikk sitt vakre hjem i Jerusalem. Lance, som jeg har hatt gleden av å treffe ved ulike anledninger, er hjemme hos Herren nå. Han forteller om dette troseventyret i forbindelse med et TV-intervju jeg hørte i dag. Jeg skal forsøke å gjengi det for deg:

Ved en anledning opplevde Lance Lambert at Gud kalte ham til å reise til Israel for å bosette seg der. Lance forteller at han hørte en stemme som sa: 'Vend tilbake til ditt eget folk.' Han ignorerte Guds kall. Tre måneder senere hørte han denne stemmen igjen. Også denne gangen var han i ferd med å legge seg for å sove. Også denne gangen ignorerte Lance Lambert stemmen. Men når Gud talte for tredje gang, ga Lambert etter og sa: 'Jeg trenger et tegn på om dette virkelig er deg, Herre. Om du kan gi meg et godt hus i Jerusalem hvor jeg kan leve lykkelig, tar jeg det som et tegn på at dette er virkelig deg.'

I løpet av noen måneder hadde Gud gitt Lance Lambert et hus i Jerusalem. Det var et gammelt hus, som måtte renoveres. Det skulle egentlig bli VIP-boligen til Israels Museum, men så blir sønnen til presidenten for museet drept i Yom Kippur krigen, så museet gikk bort fra dette renoveringsprosjektet.

Dermed måtte Lance Lambert skaffe tilveie 10.000 dollars som første avdrag på pengene han skulle betale for huset. Problemet var at Lambert ikke hadde penger, så hvordan skulle han skaffe 10.000 dollars?

CORRIE TEN BOOM

Det er her Corrie ten Boom kommer inn i bildet. Corrie ten Boom hadde overlevd det forferdelige oppholdet i konsentrasjonsleiren Ravensbrück, hvor hennes søster døde. Den hollandske familien ten Boom hadde skjult jøder under krigen. For det var Corrie og hennes søster sendt til konsentrasjonsleiren for å dø.

En dag befinner Lance Lambert seg i sentrum av Jerusalem. Her hører han en kjent stemme. Det er Corrie ten Boom som roper på ham. Hun er forundret over å se Lance Lambert og lurer på hvorfor han er der. Han forteller henne om huskjøpet og at han trenger penger på grunn av huskjøpet.

'Da må vi be,' sier Corrie ten Boom og de to blir enige om det.

Tidlig om morgenen dagen etter banker det på døra der Lance Lambert befinner seg. Utenfor står Corrie ten Boom med en brun papirpose som hun overrekker Lance.

'Her er de 10.000 dollarene du trenger,' sier hun.

Hun hadde oppbevart denne store pengesummen i den brune papirposen etter at hun hadde fått pengene fra en hollandsk mangemillionær. Pengene skulle hun gi, hadde millionæren sagt, til en messiansk jøde som skulle skaffe seg sin første bolig!

FLERE BØNNESVAR

Litt senere hører Lance Lambert telefonen ringe, idet han skal låse opp døra til det huset hvor han befinner seg. Det er fra en amerikansk venn. Han er litt bestyrtet, og forteller at han har forsøkt å få tak i Lance hele dagen og var bekymret. Noen i menigheten hans hadde fått det for seg at Lance hadde blitt kidnappet av PLO. Lanse kunne derimot berolige ham om at alt var i orden, men at han manglet penger til et huskjøp. 'Men de pengene er underveis,' kunne amerikaneren fortelle. Han hadde sendt penger til Lance i tilfelle det måtte utbetales løsepenger i den påståtte kidnappingen!

Men fremdeles manglet det penger. En dag Lance Lambert vandret gatelangs i Jerusalem kom en mann løpende heseblesende mot ham. Det viste seg at han var en tysk reiseleder. Mannen overrakte en tykk konvolutt til Lance og kunne fortelle at det var en gave samlet inn av tyske kristne som ville betale på den gjelden de hadde i forhold til det jødiske folk. Lance takket og tyskeren løp tilbake til turistbussen som ventet på ham. Da Lance kom hjem åpnet han konvolutten. Der lå resten av pengene som trengtes til å kjøpe huset i Jerusalem!

Ingen kommentarer: