søndag, januar 27, 2019

Oppdateringer og bønnesvar

Denne morgenen våkner jeg med noen ord på mine lepper: 'Ha takk, o Jesus, for korsets smerte, for døden og dine mange sår...' Djup takknemlighet fylte mitt hjerte for Getsemane og Golgata. Vi må stadig vende tilbake til det sentrale: Jesu Kristi kors, Hans lidelse, død og oppstandelse. Der finnes også hjelpen og  legedommen for våre egne sår og våre smerter.

Med Lars Oftedal synger jeg videre: 'Snart er vi hjemme og står for tronen, hva gjør det da om solen har oss brent? Når hytten faller, så får vi kronen, og all vår trengsel er for alltid endt.'

May Sissel og jeg har så mye å være takknemlig for: I går kom gode venner på besøk. De hadde med seg mange sekker med ved. Tenk hvilken omsorg og kjærlighet. Her var det både bjørk og granved, så nå skal vi slippe å fryse denne vinteren! Vedlageret vårt var i ferd med å gå helt tomt, og verken May Sissel eller jeg har krefter til å sjaue med ved, så da er dette var veeeeeeeeeeeldig kjærkomment. Og et stort bønnesvar.

Jeg har slitt med lite søvn over flere uker. Fikk ikke sove før klokken 03.30 og opp igjen 08.00, dag etter dag, uke etter uke. Med smerter og stor stivhet i kroppen og med lite søvn blir man sliten, veldig sliten. Mens May Sissel og jeg var hjemme hos Sonja og Gunnar Brudeli i forbindelse med bønneuka i Askim. spurte jeg om de kunne be for meg. Etter det har jeg sovet godt og lenge.

Flere spør om hvordan det går med talegjenkjenningsprogrammet TUVA. Etter at NAV har hatt saken til behandling i åtte uker, fikk jeg en elektronisk melding om at de trengte åtte nye uker på å behandle saken! Jeg er takknemlig for at dere fortsetter å be om at jeg kan få dette, da utfordringe med å skrive er veldig store. Det er så frustrerende at  jeg stadig kommer borti taster som gjør at jeg sletter det jeg har skrevet.

Flere spør også om hvordan det går med den elektriske rullestolen. Vel,  den  er kommet, men jeg kan ikke bruke den. De har rett og slett sendt feil rullestol. Ryggen må skiftes ut, og den mangler nakkestøtte. Først tok det litt tid å innrømme dette for NAV systemet, så vedsto de seg feilen, og skulle sende ny rygg, men så fikk jeg kontrabeskjed og da måtte jeg ta bilder av stolen og sende dem  inn. Nå står saken der. Nå er det ikke sikkert om det lar seg gjøre å få en nakkestøtte til denne typen stol. En nakkestøtte ville utgjøre hele forskjellen for meg, og det er akkurat denne rullestoltypen som er som laget for bilen vår.

Jeg venter også på brev fra Fylkesmannen vedrørende førerkortet mitt. Jeg bestod den kognitive testen, så nå er det opp til byråkratene om jeg får førerkortet igjen.

Takk til alle dere som ber for oss, tenker på oss og har omsorg for oss.

Ingen kommentarer: