tirsdag, januar 01, 2019

Francis Chan - et forbilde i radikal etterfølgelse av Kristus, del 2

Francis Chan (bildet), mener kirken lider av et kjærlighetsproblem. Hvis det første troens steg er å elske Gud av hele vårt hjerte, av hele vår sjel og av all vår forstand, faller de fleste kristne paddeflate på startstreken. Chan mener at det er ganske opplagt ut fra det faktum at kristne i liten grad lengter etter Jesu gjenkomst.

Alt dette i følge portrettintervjuet Charisma Magazine har hatt med Chan.

"Jeg tror dette er en indikasjon på vår hengivne kjærlighet til Ham," sier Chan og legger til: "Hvis jeg er på reise og barna mine ikke bryr seg om jeg kommer hjem eller ikke, sier det sitt. Hvis jeg kommer inn døra etter en lang reise og de har nesa si nedi I-padene sine og ignorerer meg, sier det også sitt. Vi har disse bygningene fullpakket med folk, men du skal virkelig slite for å finne noen som gjennom uka sier: 'Å, jeg lengter bare etter mer av Ham, jeg skulle ønske Du var her, jeg kan ikke vente på at Du kommer tilbake' - det må virkelig gjøre Den Hellige Ånd sorg."

Så Francis Chan startet med seg selv. Han fokuserte på å komme nærmere Gud, vokse i kjærlighet. Men dette skjedde ikke natta over.

Noen mennesker føler naturlig på en overflod av kjærlighet, men for folk flest, sier Chan, vil det å utvikle slike følelser være et målrettet arbeid. Men så er kjærlighet ikke bare en følelse.

For Francis Chan handlet dette om disiplin og praksis, ikke ord. En måte Chan gjorde dette på var ved å utøve selvkontroll edru årvåkenhet i små ting. Som for eksempel ved å avstå fra søppelmat og se filmer på Netflix. Selvkontroll, mener Chan, produserer et sterkt bønneliv, og bønn produserer en intim relasjon med Gud, og intimitet produserer kjærlighet til Gud.

"Herre, jeg ønsker Deg," ba Chan. Jeg vet at Du er viktigere enn noe annet, så la meg utøve selvkontroll og disiplin så jeg kan ha et årvåkent sinn når jeg ber."

(fortsettes)

Ingen kommentarer: