fredag, januar 04, 2019

En bønnegeneral hjemme hos Herren

I de tidlige morgentimene, tirsdag 18. desember i fjor, ble Richard A. Maton (1932-2018), forfremmet til herligheten. Han var en av de få øyenvitnene til den sterke forbønnstjenesten til  Rees Howells og hans sønn, Samuel. Prokla Media ga ut boken om Rees Howells: 'Bønnekjempen som preget Europa' i 2018, skrevet av Norman Grubb. Nå håper jeg det jeg kaller hele Norges bønneforlag, kan utgi de to biografiene om Rees Howells sønn, Samuel:

'Samuel - Son and Successor of Rees Howells', og 'Samuel Rees. A life of Intercession',  begge skrevet av Richard A. Maton.

Hvilken gave disse tre bøkene er til alle som ber og som er interessert i forbønnens tjeneste. Her avdekkes 'hemmelighetene', til å leve i Guds nærvær og få bønnesvar.

Richard Maton arbeidet under Samuel Rees i 47 år! Han ble en kristen mens han hørte Dr.Martyn Lloyd-Jones forkynne Guds ord. Han fikk et kall til å arbeide ved Bible College of Wales, som Rees Howells grunnla, etter at han hadde hørt Leonard Ravenhill forkynne på denne bibelskolen. Her på bibelskolen har han arbeidet som lærer, dekanus, bobestyrer, og rektor.

Onsdag denne uken ble det holdt en minnehøytidelighet på Derwen Fawr i Swansea.

Vi trenger virkelig å lære av disse bønne-generalene. De modellerte et bønnens liv - ikke for å vise seg fram - men både i deres lønnkamre og på de mange bønnesamlingene på bibelskolen - ba de! Ikke så mye for å snakke om bønn, men be! Utfordringene ved mange bønnemøter er at det snakkes mye om betydningen av å be, og så blir det liten tid til faktisk å be.

Richard Maton inspirerte de som møtte ham, vil å be. Han var sulten på bønn og bar med seg en bønnens atmosfære.

Ingen kommentarer: