tirsdag, juni 25, 2019

Den dramatiske historien om bederen Daniel Mast, del 2

Her fortsetter artikkelserien om Daniel Mast (1848-1930). Den første ble publisert fredag 21.juni

Daniel Mast vokste opp blant Old Order Amish i Holmes County i Ohio. 22 år gammel giftet han seg med Catherine Miller. Etter 16 års ekteskap, og tre uker etter å ha født deres niende barn, døde Catherine. Daniel, knust av sorg, tok med seg barna og dro vestover. Det hadde Catherine og David bestemt seg for, lenge før hun døde.  Sammen med Amanda, Elisabeth, Eli, Fannie, Rebecca, Noah, Demas, Catherine og Sarah slo Daniel seg ned i pionerbyen Hutchinson, Kansas. Der giftet Daniel seg med Elisabeth Stutzman, en troende kvinne, også hun tilhørende Old Amish.

Herren velsignet Daniel og Elisabeth med tre barn: Abraham, Mary, Anne og Levi. To år etter at det siste barnet ble født, ble Elisabeth syk, og døde.

Daniel giftet seg så med Elisabeth Kaufman i 1893, og Herren velsignet dem med tre barn: Daniel jr, Rachel og Susannah,

Daniel var nå blitt far til 16 barn. Det var stor lykke, men lykken varte ikke så lenge. Også Elisabeth døde. Daniel valgte da å gifte seg for fjerde gang, Denne gang med Barbara Troyer. De fikk ingen barn sammen.
..
Det ble ikke mindre utfordrende i årene som fulgte. De bodde ute på den åpne prærien, med alle de utfordringer det medførte, og med den store barneflokken. Daniel startet med to tomme hender, og bygget opp en bondegård fra ingenting. Ikke bare det: han bygget også opp en forsamling. Daniel lærte seg til å klynge seg til Herren og sette sin lit til ham. Han gikk alltid bønneveien.

Daniel ble tidlig valgt til diakon, senere menighetens forstander. Han ble viden kjent for sin gudsfrykt og ærlighet. Og som en bønnens mann, prøvd gjennom svære prøvelser med troen i behold.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: