søndag, august 08, 2021

Aldri alene


I forbindelse med gårsdagens tidebønn - Midt på dagen - ba May Sissel og jeg Salme 103. I etterkant ble jeg gående å dvele ved to vers, versene 20-21: "Lov Herren, dere Hans engler, mektige i kraft, som gjør etter Hans Ord og lyder Hans Ords røst. Lov Herren, alle Hans hærskarer, dere Hans tjenere, som gjør det som er til velbehag for Ham." 

Jeg tenker på alle Guds hærskarer - englene, med forskjellige rangordninger, som sendes ut på oppdrag fra Herren selv: "Er de (englene) ikke alle tjenende ånder, utsendt for å tjene dem som skal arve frelse." (Hebr 1,14) "Han som gjør sine engler til ånder, og sine tjenere til en ildslue." (Hebr 1,7)

Jeg tenker på alle englene som har fått helt spesielle oppgaver å utføre i endens tid, som bare venter på klarsignal fra Øverstkommanderende til å sette i verk det Herren Hærskarenes Herre har bestemt, når den helt spesielle tiden er inne for det: 

"Etter dette så jeg fire engler stå ved jordens fire hjørner. De holdt jordens fire vinder, for at jordens fire vinder ikke skulle blåse på jorden, på havet eller noe tre ..." (Åp 7,1) 

"Og jeg så de sju englene som står framfor Gud, og det ble gitt dem sju basuner ..." (Åp 8.2)

"Og jeg så enda en annen mektig engel som kom ned fra himmelen, innhyllet i en sky. En regnbue var over hodet hans, ansiktet var som solen, og føttene hans var som ildsøyler. Han hadde en liten, åpnet bok i hånden. Han satte den høyre foten på havet, og den venstre foten på landjorden, og så ropte han med høy røst, som når en løve brøler. Da han hadde ropt, talte de sju torener med sine røster..." (Åp 10,1-3)

Det er engler som taler, som svinger sigder, som blåser i basuner, som kjemper mot ondskapens åndehærer - alle har det til felles at 'gjør etter Hans ord og lyder Hans ords røst.'

Jeg er så glad for at vi ikke er alene. En kristen har hele Guds hær på sin side!

Ingen kommentarer: