lørdag, august 14, 2021

Gjenåpne overgitte vekkelsesbrønner, del 2


I går begynte jeg å snakke om en drøm Den Hellige Ånd nylig ga til en venn og profet, Greg Hood. Drømmen handler om fortidens vekkelser, representert i drømmen om oljebrønner. Brønnene pumpet eller produserte ikke lenger, etter å ha blitt neglisjert og forlatt. De ble kalt "foreldreløse brønner", et begrep som brukes i industrien for å beskrive forlatte oljebrønner. Gjennom drømmen åpenbarer Gud sitt ønske om å fornye tidligere vekkelsesbrønner og la dem bære frukt på nytt.

Den første vekkelsen som ble nevnt i drømmen var bønnevekkelsen i Fulton Street fra 1857 i New York. Daglig bønn spredte seg over landet til titusenvis av mennesker og resulterte i at hundretusener kom til Kristus. Guds instruksjon om hvordan brønnen skulle startes på nytt var at vann - livets elv - ble funnet i Den hellige ånd igjen. I dag skal vi se på den andre brønnen i Gregs drøm og hva den representerer.

BRØNNEN TENNETS 

Vi løp til en annen brønn. Igjen begynte Dutch å gni den graverte plaketten med lommetørkleet for å tørke bort årene med akkumulert skitt. På plaketten sto det "Tennents brønn." Under dette stod "Forkynnerne må bli født på ny!" (Vi kunne fortsatt høre buldringen fra brønnen i Fulton Street! Det ble stadig høyere og høyere.)

Gabriel, erkeengelen, gikk ut bak denne brønnen idet Dutch, og jeg tenkte på utformingen av den og sa til oss: "Hvis du grunner denne brønnen, vil du få mange fiender blant de religiøse. Men hvis du gjør dette godt, vil mange ta fyr! ”

Dutch så på meg, snudde og så på Gabriel, så snudde han seg en gang til og så på meg. Deretter sa han: “Vi bryr oss ikke om konsekvensene! Vi forbereder dette godt! Hood, gi meg den andre flasken. "

Jeg stakk hånden inn i vesken min og dro fra den en annen flaske. Denne flasken var olje, merket "Hebreerne 1: 7." [”Om englene sier han: Han gjør sine engler til vinder, sine tjenere til flammende ild ’”]

Jeg overrakte flasken til Dutch. Han tok korken ut av flasken og begynte å helle oljen i et hull i siden av brønnen. Dette hullet så ut som en tut hvor du ville helle bensin på bilen din. Det var et klistremerke på den som sa: "oljereservoar." Vi kunne høre at oljen Dutch hellet ut strømmet fra flasken og som igjen traff bunnen av reservoaret. Det hadde vært helt tomt! Dutch fortsatte å helle fra flasken til reservoaret var fullt og flommet over.

Gabriel sa til Dutch: "Tenn det!" Da han hørte dette, tok Dutch et skritt fremover mot brønnen og ropte på den med en stemme fylt av autotoritet: "FEMFOLDIGE TJENESTEGAVER, BLI DØPT MED HELLIGE ÅND OG ILD!" Så snart han erklærte dette, skjøt Tennentbrønnen en flamme av ild ut av toppen som så ut til å nå himmelen.

Da denne brønnen begynte å brenne, begynte folk å løpe til den med trebiter i hendene, som de tente med ilden fra brønnen. Så snart veden deres var tent, snudde de og løp bort fra brønnen og bar ilden tilbake til der de kom fra. Jeg visste i drømmen at veden de brakte til den brennende brønnen var tre fra prekestolene, som de hadde åpnet opp igjen. 

Gilbert Tennent, en vekkelsespredikant, var en av lederne under First Great Awakening-vekkelsen sammen med George Whitefield og Jonathan Edwards. Whitefield kalte ham "tordensønnen". Han var veldig kontroversiell og til og med splittende gjennom sin vektlegging av behovet for en ny fødsel. En av hans prekener, med tittelen «Faren ved en uomvendt predikant», var spesielt støtende for noen.

"Tennent var sparte ikke på noe i prekenene sine, og kalte predikanter som var motstandere "fariseere" som ikke hadde" noen erfaring med et spesielt verk av Den Hellige Ånd i deres egen sjel "og sammenlignet dem med Satan som ble forvandlet til en lysets engel. Tennent hevdet at predikanter som ikke hadde opplevd omvendelse, ikke kunne forkynne evangeliet, og at kristne som var blitt omvendt, hadde fri til å forlate kirkene sine og søke andre forkynnere. Tennent hadde et poeng: mange predikanter hadde ikke opplevd en ny fødsel. » Dermed uttrykket i drømmen under brønnens navn:« Predikantene må bli født på ny. »

Når vi kjenner denne utfordringen fra Tennent til prestene i sin tid, er det lett å se hva Gud sier til oss gjennom denne brønnen. Han viser oss at etter bønnens vekkelse (som ble stadig sterkere i drømmen) må det være en vekkelse som påvirker ledere i kirken. Gabriel advarte oss i drømmen om at hvis vi grunnet denne brønnen, ville vi få mange fiender blant de religiøse. Men også mange ville ta fyr.

Vi bestemte oss for å tenne brønnen. Oljeflasken, merket Hebreerne 1: 7, refererer til at Gud gjør «hans forkynnere til en flamme av ild». Selv om jeg har delt det før på et av innleggene våre, er følgende sitat fra Alex de Tocqueville passende her.

Franskmannen Alex de Tocqueville kom til Amerika i 1831 for å studere nasjonen vår:

Jeg søkte nøkkelen til USAs storhet og genialitet i hennes hevner; i hennes fruktbare marker og grenseløse skoger; i hennes rike gruver og store verdenshandel; i hennes offentlige skolesystem og læringsinstitusjoner. Jeg søkte det i hennes demokratiske kongress og i hennes uforlignelige grunnlov.

Først da jeg gikk inn i kirkene i Amerika og hørte prekestolene hennes flamme med rettferdighet, forstod jeg hemmeligheten bak hennes geni og makt. Amerikas prekestoler brant - nøkkelen til Amerikas storhet!

Gabriel ba meg å tenne oljen! I drømmen befalte jeg: "Femfoldige tjenestegaver, bli døpt med Den Hellige Ånd og ild!" En flamme eksploderte fra brønnen. Da det brant, tok predikantene med trebiter fra de oppstoppede prekestolene og tente dem med Tennents brann. De tok deretter denne brannen tilbake til menighetene sine.

Det er umulig å gå glipp av symbolikken her! Vi predikanter må bli ildflammer nok en gang, og prekestolene våre må stå i flammer.

Jeg blir minnet om den flotte sangen Send the Fire, skrevet av William Booth, grunnlegger og leder for Frelsesarmeen:

Å Kristus, guddomsflamme skjønn,
Send din ild!
Ditt løfte oppfyll nå, Guds Sønn,
Send din ild!
Se på vår trang, hør på vårt rop,
Til deg alene står vårt håp,
Gi oss på ny en pinsedåp,
Send din ild!

Å, sett vår sjel i hellig brann
Send din ild!
Den ild vårt hjerte rense kan
Send din ild!
Den styrker oss i prøvens tid,
Den gir oss seier i hver strid,
Bevarer sjelens kledning hvit,
Send din ild!

Din ild vil gi oss kraft og mot –
Send din ild!
Å bringe verden for din fot
Send din ild!
Her på ditt alter ofrer jeg
Mitt liv, min tid, mitt alt til deg,
Med ilden, Gud, besegl nå meg!
Send din ild!

Jeg kaster ikke stein eller kommer med anklager mot de åndelige lederne i vår nasjon. Jeg sier rett og slett at hvis vi vil se den store vekkelsen Gud tilbyr oss nå, må vi be Ham om Hans ild og motta den ubetinget, uten at noe holdes tilbake. Måtte prekestolene våre tenne flammene til en hellig ild i Amerika.

fortsettes

Ingen kommentarer: