søndag, november 21, 2021

26 år gammel jødisk mann drept i terrorangrep i Jerusalem i dag

Det var 26 år gamle Eliyahu David Kay (bildet), en ansatt som guide ved Klagemuren, som ble skutt og drept av en palestinsk terrorist i Gamlebyen i dag; fire andre ble skadet, inkludert to politimenn som er utskrevet fra sykehus. Kay var en jødisk immigrant fra Sør-Afrika. Den palestinske angriperen ble skutt og drept av offiserer nær inngangen til Tempelhøyden; Hamas hyller terrorangrepet som en  ‘heroisk operasjon’; hendelsen kommer dager etter knivstikking i nærheten. Den israelske statsministeren advarer om "copycat-angrep".

Hamas-terroristen var en 42 år gammel palestinsk mann fra Øst-Jerusalem,

Eliyahu David Kay var den første israelske sivile som ble drept av palestinsk vold på over seks måneder, siden den 11 dager lange konflikt med terrorgrupper på Gazastripen i mai, som drepte 12 sivile i Israel. 

Hamas hyllet angrepet, og kalte det en «heroisk operasjon», og identifiserte terroristen som et medlem av organisasjonen, ved navn Fadi Abu Shkhaydam. 42 åringen var en Hamas-leder i flyktningleiren Shuafat i Øst-Jerusalem, hvor han bodde. 

Ifølge politiet gikk Abu Shkhaydam inn i Gamlebyen bevæpnet med en Beretta M12 maskinpistol og åpnet ild mot tre israelske menn som gikk gjennom området, nær Kjedeport-inngangen til Tempelhøyden, og såret en av dem dødelig og alvorlig skadet. to andre.

Kilde: The Times of Israel.

Ingen kommentarer: