lørdag, november 27, 2021

Ved en forbeders død - englefjær lå igjen etter englenes besøk


Dette bildet og historien bak det grep meg så sterkt i går. Det er en ortodoks Facebook-venn, Susanna Schneider som forteller den, her i min oversettelse:

"Kirken ligger ved sjøen, ved siden av byens strand. Sent på kvelden kunne turgåere se lys i et av de små vinduene. Den eldste ba fortsatt til midnatt noen ganger, helt til hans djupe alderdom. 

Fader Konstantinos Mygdalis, rolig og medfølende, med søtheten til en ydmyk og god person, ga hvile til tusenvis av de troende.  

Det var få ord og disse falt som små stillheter. Da han svarte deg, var det som om du tok ham ut av hans egen verden, laget med grunningrediensen til den blå himmelen, og her og der lå fjær igjen fra englenes vinger når de i all hast dro igjen  når folk kom.

I de siste årene da helsen ble dårligere og han ikke kunne jobbe alene, lærte vi noen av "hemmelighetene" hans som de utallige navnene han nevnte i Proskomidi og arkene med navnene han nevnte hjemme hele dagen (og dette var hans favoritt tidsfordriv i løpet av hans hjelpeløshet).

Det er mye vår eldste skjulte for oss, men også mye som Gud "skrev" i øynene hans og lot oss lese: Små bønner slik han så ut, historier om hellighet nær eldste Ephraim av Arizona som var hans åndelige far, og Kristus, mye av Kristus i blikket som lett kjærtegnet hans samtalepartner.

Nå som himmelen, som han lengtet så etter, tar imot ham, sender vi en tåre for ham til paradisets blomster, som vår hyllest, og takker for hans nærvær i våre dager, hvor de hellige er sjeldne.

Han var en av de siste.                                                                                                                       

-----

Proskomidi: bønnene som bes i forberedelse av nattverden.

Fader Konstantinos Mygdalis, døde nå i november 2021.

Ingen kommentarer: