fredag, november 19, 2021

Bønnesvar i storpolitisk konflikt


Som svar på Guds folk bønner har det skjedd et aldri så lite under i den spente og alvorlige situasjonen mellom Polen og Hvite-Russland: Migrantene fra Midt-Østen, ca 2000 i tallet, er flyttet fra grenseområdet mellom Polen og Hvite-Russland, til en stor flyhangar i nærheten. Det har trolig reddet mange menneskeliv, for nå var det blitt kaldt og fuktig i været og mange av migrantene slet med å holde varmen. 

Myndighetene i Hvite-Russland fjernet hovedleiren ved grenseovergangen Brouzgui på grensen til Polen i går, torsdag. Alle migrantene skal nå være fjernet fra området. 

I går ble også 431 irakiske migranter sendt hjem til Irak fra Hvite-Russland med irakiske fly. Dette opplyser myndighetene i Hvite-Russland. 

I et intervju med BBC i dag fredag, uttaler president Alexandr Lukasjenko: "Det er absolutt mulig at vi hjalp migrantene inn i EU." 

Årsaken skal i følge Lukasjenko være 'medlidenhet'. Akkurat den forklaringen er det vel ingen andre enn ham selv som tror på. Takk til alle dere som har bedt for en løsning på en situasjon som kunne ha akslerert og økt spenningen mellom Øst og Vest.

Billedtekst: Det hvite-russiske flagget.

Ingen kommentarer: