onsdag, november 10, 2021

Nazistenes jøderan avsløres gjennom forbønn


Det har vært veldig interessant og spennende å følge Klassekampens avsløringer av det norske ranet av jødisk eiendom og penger. Fredag skrev jeg på bloggen om Klassekampens avsløringer av Valdres Sparebank, som konfiskerte pengene til jødiske Hans Salomon og som nekter å fortelle familien hvor pengene tok veien. Lørdag publiserte avisen en 10 siders artikkel om Nasjonalmuseet i Oslo som har i sitt eie et storslått italiensk maleri - muligens fra 1600-tallet - som ingen vet hvor kommer fra. Kan det stamme fra jøderanet under 2.verdenskrig? Nye dokumenter viser at over 800 kunstverk kan ha forsvunnet ut av Norge under krigen. Og i dag kommer Klassekampen med nye avsløringer om Nasjonalbiblioteket og jøderanet. Når dette skrives tirsdag ettermiddag, vet jeg ikke hva denne artikkelen inneholder, bare at den skal publiseres i dag onsdag. 

Først og fremst er dette fremragende journalistisk arbeid, men jeg våger også den påstanden om at dette ikke er tilfeldig, men svar på målrettet forbønn. Jeg kom nemlig til å tenke på noe som skjedde i tiden november 1990 til februar 1991. Da organiserte den svenske bønnelederen Kjell Sjöberg sammen med lederen for Kristna Handelskammaren en serie med internasjonale bønneinitiativ for å be for verdens store internasjonale finanssentra.

 Jeg har samlet på nyhetsbrevene fra Kjell Sjöberg siden de kom ut og frem til hans død i 1997. I et av disse nyhetsbrevene beskriver han disse bønneaksjonene som fant sted i Tokyo, Zürich, New York og London. En av hensiktene beskrives på følgende måte: "Store ressurser trengs å frigjøres for den gigantiske operasjonen det er å forflytte jødene i Sovjetunionen til Israel...Israel trenger store økonomiske ressurser. Det er mer enn hva som kan komme inn gjennom vanlige innsamlingsaksjoner. Derfor kommer vi til å be: Herre, måtte verdens finanssentrum rystes slik at det ikke skal mangle økonomiske midler for at profetiene om jødenes gjenforening skal kunne fullbyrdes uten forsinkelse."

Når de kom til Zürich ba de om at ranet av jødene skulle oppdages og avsløres. Jeg siterer: "Med tanke på de midler som finnes igjen etter jødiske familier som ble utryddet av nazistene, brukte vi bibelordet fra Jesaja 45, 2-3 om jernbommer som skal brytes istykker for å frigjøre skjulte skatter og bortgjemte rikdommer. Når nazistene plyndret de 6 millioner jødene, slo ut deres gulltenner og plyndret deres kunstskatter representerte de en femtedel av verdens samlede kunstskatter, så ble gullet og skattene solgt og verdiene satt inn i sveitsiske og svenske banker. Vi regnet ut at plyndringen av jødisk gods i Sveits omregnet til dagens pengeverdi utgjør 20 milliarder dollar."

Det gikk ikke så lang tid etter denne bønneaksjonen før internasjonale medier begynte å skrive om og avsløre plyndringen av jødene. Nå vel 30 år etter disse bgynner ringvirkningene for alvor å nå Norden og Norge. La oss be inderlig til Gud om at alt dette fordekte, løgnene og fortielsene kommer for dagen og at verdiene dette representerer og kunstskattene kan gis tilbake til de jødiske familiene som har blitt frarøvet dem. Vil du være med på å be om dette?

Billedtekst: Sveitser franc. Foto: Pixabay

Ingen kommentarer: