tirsdag, november 02, 2021

Spent mellom Russland og Ukraina - ber om forbønn


Fra bønnevenner i Ukraine har jeg fått bekymringsmeldinger og oppfordring til å be for land og folk. Bakgrunnen er nylig publiserte satelittbilder som viser store russiske forflyttinger av militært materiell og soldater til den ukrainske grensen. Det er ikke første gang dette skjer, men det oppleves truende og skremmende fra ukrainsk side. 

De nye bildene tatt av Maxar Technologies viser en oppbygging av pansrede enheter, stridsvogner og selvgående artilleri sammen med bakketropper som samler seg nær den russiske byen Yelnya nær grensen til Hviterussland. Enhetene, som begynte å flytte i slutten av september fra andre områder av Russland hvor de vanligvis er basert, inkluderer en egen stridsvogn elite. 

I mellomtiden avslører en ny analyse av Jane's på mandag at utstyr fra Russlands 4. tankdivisjon har blitt flyttet til områder rundt Bryansk og Kursk nær Ukrainas nordlige grense. Enhetene er utstyrt med T-80U hovedstridsvogner og selvgående artilleri.

Elementer fra stridsvognseliten har også blitt oppdaget i området. Hæren "er designet for å utføre operasjoner på alle nivåer av kamp fra opprørsbekjempelse til mekanisert krigføring," rapporterte Janes analyse. "Det er vanligvis den første som mottar det nyeste utstyret og blir også sett på som den primære formasjonen for testing av nytt utstyr og taktikk."

Spenningen har økt mellom Moskva og Vesten i løpet av de siste månedene, ettersom Russlands president Vladimir Putin har begynt å snakke om at Ukraina og Georgia muligens blir med i NATO, og da forsvarsminister Lloyd Austin besøkte begge landene i oktober.

Ingen kommentarer: