tirsdag, oktober 31, 2006

Be for Nord-Korea


I dag fikk jeg et brev fra gode venner i Sverige, med bilde av en nord-koreansk Bibel funnet på grensen til Kina. Bibelen var etterlatt av en nord-koreansk kristen på flukt for sitt liv, og flere av sidene var flekket av blod. Bildet på bloggen i dag viser en koreansk kristen, som ber for Nord-Korea på grensen mellom Nord-Korea og Kina. Og jeg viser det, fordi jeg håper å få med meg mange av bloggens lesere til å be for de forfulgte kristne i Nord-Korea, som betaler en meget høy pris for å være tro mot evangeliet. Mine svenske venner forteller om "Roli", en kristen medarbeider fra Kina, som har besøkt Nord-Korea mer enn 100 ganger for å fortelle om sin kristne tro og starte husmenigheter. Her følger utdrag av hennes beretning:

"Når vi samles stenger vi alle vinduene og drar ned rullgardinene. Vi kan ikke være så mange. Kanskje bare tre eller fire. Vi begynner med å be sammen og synger lovsanger. Så leser vi Joh 3,16-18 og 1.Kor 1,18-26 og noe fra Mosebøkene... Når jeg underviser kan jeg aldri ta med meg noen Bibel, men jeg må bruke en Bibel som jeg har smuglet inn i hjemmet fra før. Det er umulig å synge høyt og fritt, men vi har lært oss til å synge stille. Alle elsker lovsanger. I blant holder vi på helt til solen står opp.... Jeg vet at det er svært farlig å drive med evangelisering. Fire av mine kristne venner er blitt arrestert og drept på grunn av sitt kristne vitnesbyrd. Jeg har også vært arrestert. Forhørslederne mistenkte meg da for å være en utenlandsk spion, men bad meg lese Fader Vår, for å kontrollere om jeg var en kristen. Jeg ble veldig nervøs, stammet når jeg leste, og gjorde flere feil. Etter fire dager i fengslet lot de meg gå med en advarsel om at jeg ikke skulle komme tilbake til Nord-Korea. Jeg bestemte meg da for aldri å reise tilbake dit, men har likevel ombestemt meg. Jeg tenker på alle disse menneskene som bor i Nord-Korea. Jeg underviser bare dem over 24 år. Før vi begynner samlingen ser jeg til at alle barn i skolealder går ut for å leke. Risikoen er altfor stor om man evangeliserer blant dem som er unge. De kan fortelle dette til andre som ikke bør høre om disse samlingene, og deres foreldre kan bli fengslet eller bli drept. Foreldrene må være helt sikre på at de kan stole på sine barn før de kan fortelle dem om at de er kristne. En kristen anses nemlig av myndighetene i landet for å være en forædrisk kriminell person."

Søndag skal vi feire Alle helgens søndag. Sogneprest Tom Martin Berntsen har de siste dagene gått ut i media og sagt at kirken bør reformere Allehelgensdag tilbake til det opprinnelige: En dag til å minne om martyrene. Det forslaget støtter jeg.

Det er et faktum at 200 millioner mennesker blir i dag forfulgt for sin tro. Majoriteten av disse er kristne. Feiringen av Allehelgensdag går tilbake til kristenforfølgelsene som keiserne av Rom sto bak. Fra 300-tallet ble Alle martyrers dag markert. På 800-tallet gikk den over til å bli Alle helgeners dag, og rundt 1000 tallet feiret kirken Alle sjelers dag.

La oss på denne Allehelgens søndag minnes Nord-Koreas mange martyrer, og la oss be for martyrkirken som finnes der, og som lever under grusomme forhold. Mange av våre brødre og søstre har ikke mat, de lider veldig i kulda, de hånes, forfølges på grusomme måter og mange drepes også på de mest bestialske måter som finnes. La oss løfte opp en samstemmig røst på søndag for undergrunnskirken i Nord-Korea.

Ingen kommentarer: