onsdag, mars 26, 2008

Barmhjertighetens telt og messianske forsamlinger i Galilea



I 1989 hadde den messianske jøden Eitan Shishkoff (bildet) en visjon. Han så en oase med mange telt som inneholdt ting som dekket alle slags behov. Guds Ånd talte til Eitan og sa at dette representerte hans kall om å etablere et tilfluktssted og et sted for helbredelse for de mange som kom tilbake til Israel fra sin tid i utlendighet. Mange av de som kom ville ha få økonomiske ressurser, men Gud hadde gitt et løfte: "Se, jeg gjør ende på fangenskapet for Jakobs telt og forbarmer meg over hans boliger." (Jer 30,18)

Seks år senere ble visjonen "Barmhjertighetens telt", en realitet. Arbeidet er i hovedsak konsentrert i Galilea-området. Visjonen handler om å drive et humanitært hjelpesenter, hvor man hjelper nyankomne jøder og hjelper dem med midlertidig husrom, til å finne fast bosted, de får husholdningsvarer, klær, leker og utstyr til barn. Man ønsker samtidig å være et fellesskap som møtes i hjemmene, et tabernakel for prestelig tilbedelse og forbønn, et senter for planting av nye forsamlinger og en messiansk synagoge som feirer sine Torah-røtter.

Til nå finnes det forsamlinger i Kiryat Jam, Haifa, Nasaret, Akko og Poriya Illit.

I neste artikkel vil vi se nærmere på det arbeidet som Eitan Shishkoff og disse nye messianske forsamlingene driver i Galilea.

Ingen kommentarer: