mandag, desember 29, 2008

Tidevann fra Lindisfarne



Blant årets julegaver var jeg så heldig at jeg fikk en cd med keltiskinspirerte sanger innspilt på selveste Lindisfarne! Jeg elsker keltisk musikk, det er noe med både musikken og lyrikken som gjør noe med meg. Akkurat denne cd innspillingen har jeg lenge ønsket meg, og faktisk bare kort tid før jul, mens jeg var i Oslo tenkte jeg at jeg måtte prøve å finne den. Her hvor jeg bor er ikke utvalget i kristen musikk noe å skryte av. Men det ble ikke slik, men Gud så hvordan Han kunne velsigne meg! Gode venner, som vi var i bryllup til for kort tid siden, og bosatt i Kristiansand undret seg på hva de skulle kjøpte til meg til jul. De visste ingenting om at jeg gikk rundt og ønsket meg nettopp "Tidevann" med Hilde Svela. Stor var lykken da jeg åpnet denne pakken julaften! Det var bønnesvar! Og siden den kvelden har jeg kost meg med vakker musikk, og tekster som får meg til å kjenne havet, lengselen og Gudsnærværet.

Så vidt jeg har fått med meg er Hilde Svela fra Rogaland. Dette er hennes debut. Hun har bakgrunn fra Oslo Gospel Choir. Selve innspillingen er gjort i sognekirken på den hellige øya Lindisfarne, St Marys. Musikken ble spilt inn i sene kvelds- og tidlige nattetimer i vakre augustdager. Det er nesten som man kan føle når man lytter til denne platen! "Tidevann" kom i 2005, og ble samme året av NRK1 kåret til beste norskspråklige utgivelse det året. Det er det heller ikke vanskelig å forstå. Hilde Svela har en usedvanlig vakker klokkeklar og myk stemme.

Jeg unner mange, mange flere å lytte til akkurat denne cd-platen. Jeg kjenner meg så velsignet og oppmuntret av den og jeg kjenner tydelig Guds hellige nærvær komme når alt er stille, og denne blendvakre musikken fyller rommet. Her følger teksten på den ene sangen:

Hør vinden hvisker varm og nær. 'I Kristus er Guds rike her, ved Ånden er Han der du er I skyggen av Guds vinger er ditt ly.'

Kom, kom, kom, bli med. Kom, bli med til et stille sted, la Guds Ånd puste i deg fred. I skyggen av Guds vinger er ditt ly.

I storm og regn og bølgebrus, der lyder Åndens stille sus. 'Du har et hjem i Herrens hus I skyggen av Guds vinger er ditt ly,'

'I Kristus er din arv og del, i Ham skal du bli ny og hel,' slik puster Ånden i din sjel: 'I skuggen av Guds vinger er ditt ly.'

Klikk på linken under så får du smakebiter av denne cd plata. Jeg håper at neste bønnesvar for mitt vedkommende er å få reise til Lindisfarne neste år. Måtte Herren gi meg nåde og helse til den pilegrimsreisen!

http://www.lynor.musikkonline.no/shop/displayAlbum.asp?id=30270

2 kommentarer:

Anonym sa...

A friend told me this place I have been looking for, I come, it turned out, I have not disappointed, good Blog

Anonym sa...

Although there are differences in content, but I still want you to establish Links, I do not know how you advice!
Cargo Net