mandag, desember 15, 2008

Snart dør de uten evangeliet i Bolivia





Jeg kjenner det gjør noe med meg å lese førsteside oppslaget av avisen Dagen/Magazinet i dag. Den økonomiske krisen gjør at Norsk Luthersk Misjonssamband må kutte på alle sine felt, men Bolivia er det landet som blir hardest rammet. Mange av misjonærene som har tjent i dette landet, kommer hjem neste sommer, og disse blir ikke erstattet. Jeg kjenner at det gjør meg vondt.

Tenk på alle de som nå ikke får høre om Jesus! Tenk på alle de som må fortsette å leve i hedenskapets mørke. Fordi Norges største misjonsorganisasjon ikke har penger lenger til å sende ut misjonærer eller underholde de som allerede er der ute.

Norge var en gang det landet som sendte ut flest misjonærer folketallet tatt i betraktning. De første som dro fra våre kyster dro i en tid hvor det var lite penger, og armod mange steder. Men de dro. Den gangen bygget vi også bedehus, nå legger vi dem ned eller selger dem til andre interesserte.

Hva skal vi gjøre for å få satt misjon på dagordenen i våre forsamlinger igjen? Vi må kalles på nytt, av misjonens Herre, Han som sa:

"Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler! Døp dem til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende." Matt 28,19-20

Og det må til en radikal omveltning av måten vi prioriterer vår bruk av penger på, og vår forståelse for hva Guds rike og den kristne forsamlingen er.

Ingen kommentarer: