mandag, desember 08, 2008

En trosinjeksjon og en utfordring til å strekke min tro



I går ettermiddag fikk jeg en skikkelig trosinjeksjon! Det skjedde i Filadelfia Lena's lokaler på møte med Berit og Frantz Johansen. Jeg trengte både injeksjonen og utfordringen disse to gav. Berit og Frantz er pionermisjonærer i både Spania og Romania, og har fått privilegiet å få stå i store vekkelser ved siden av det fantastiske arbeidet de har drevet og driver for de såkalte kloakkbarna. Velfortjent er de hedret med kong Haralds besøk for å se det arbeidet de har bygget opp for disse barna i Romania. Men alt det der er en historie for seg selv. Jeg er så takknemlig til Gud for å kunne regne dem som mine gode venner. I mars skal jeg besøke Frantz Johansen i Romania for å se arbeidet de driver med egne øyne, og jeg skal tale i sigøynervekkelsens møter. Det gleder jeg meg veldig til. Men tilbake til trosinjeksjonen som jeg fikk i går. Dette med sigøynervekkelsen er litt underlig. Når jeg ble frelst i 1972 laget jeg en evangeliseringsavis, og den aller første artikkelen jeg skrev hadde tittelen: Sigøynervekkelsen går fram! Så helt siden begynnelsen på 1970-tallet har det vært pågående vekkelser blant sigøynerne. Nå skal jeg få se denne vekkelsen på nært hold selv! Jeg kjenner min ånd fryder seg i Herren!

Frantz Johansen talte om vår fornuft og den tro som Gud vil vi skal ha, og om hvordan nettopp fornuften kan sette begrensninger for det Gud vil gjøre. Jeg så hvordan nettopp fornuftstenkningen har vært med på å kvele troen i mitt eget liv. Som Frantz Johansen understreket:

"Mirakler og under er selve substansen i Gud. Gud er så stor som vi gjør Ham til. Ikke begrens Gud med din fornuft."

Frantz Johansen pekte på korset som er reist bak talerstolen i lokalene til pinsemenigheten på Lena og sa:

"Golgata har også et annet navn: Hodeskallestedet. Ikke uten grunn. Det er jo nettopp sinnet vårt som angripes. Men Jesus seiret på Golgata, også over angrepene mot vårt sinn. Gud forlanger av oss at vi skal gjøre det umulige. Han møter oss med det samme Han møtte Moses med, et Jeg ER! Gud elsker det når vi utfordrer Ham. Da er Han i sitt ess. Han elsker å demonstrere sin makt," sa Frantz Johansen som har levd i tegn, under og mirakler siden 1973. Han la til:

"Gud ønsker ikke noe annet enn at du skal vandre i mirakler."

Hans kone, Berit Johansen, talte om at vår kraft fullendes i vår svakhet, om vår avhengighet av Herren. Hun vitnet om hvordan Gud hadde sørget for dem opp gjennom årene, og talte om Åndens vind som blåser på det vi har sådd, så setter det frø fordi Gud velsigner det. Som et eksempel på dette fortalte hun om en mann som ble frelst i Malaga i Spania, da Frantz mot alle odds satte opp et møtetelt der. Aldri før hadde det vært holdt teltmøter i dette området av Spania, kanskje ikke i Spania i det hele tatt for alt vi vet. Flere ble frelst, blant annet denne mannen. For noen uker siden var ekteparet Johansen på en meget etterlengtet ferie, til Grand Canaria. De lette seg frem til en spansktalende sigøynermenighet, og da Frantz kom inn ble han stående og se på pastoren. Pastoren så tilbake og de sto slik en stund, før en av dem utbryter: Deg har jeg sett før. Så viser det seg at pastoren var mannen som var blitt frelst for mange år siden under teltmøtene i Malaga!

Da de skulle sette opp møteteltet i Malaga fikk de problemer. Myndighetene forsto ikke hva dette var, de mente det var et sirkustelt, og dermed måtte de betalte skatt og moms for å få satt opp teltet. En dag var Frantz Johansen ute med bilen, og så en kvinne stå langs veikanten. Han stanset. Det viste seg at kvinnen hadde punktert, og hadde ikke reservehjul. Fordi kvinnen kjørte samme bil som Frantz, tilbød han henne å låne hans reservehjul. Han kunne få det tilbake senere. Dagen etterpå ringte telefonen. Det var kvinnens mann. Han ville vite hva slags folk det var som var så snille. Det viste seg at han var ordføreren i Malaga, og han spurte om det var noe han kunne gjøre for å takke for hjelpen. Da var det at Frantz fortalte om møteteltet, og dagen etter hadde han fått alle tillatelser til å sette det opp gratis, og vekkelsesmøtene kunne begynne!

Mens jeg satt og hørte på Berit og Frantz tenkte jeg på 1.Joh 5,4:

"For alt det som er født av Gud, seirer over verden. Og dette er den seier som har seiret over verden, vår tro."

Jeg ber: Herre, ØK min tro!

Takk til Berit og Frantz som kom denne desemberdagen og gav meg og de som hørte et fornyet ønske og lengsel etter å leve i tro.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt att läsa detta som du skriver idag!Jag har aldrig tänkt
på det du talar om att Golgata även kallades Huvudskalleplatsen,
å som du beskriver, det är i sinnet som angreppet sker,men Prisat vare Herren,Han har vunnit även över angreppet mot sinnet!
JA HALLELUJA! HAN HAR VUNNIT EN EVIG SEGER!!!
Du skrev om en spansktalande Sigoinermenighet på Gran Canaria!
Skulle du vilja förklara det närmare BJornOlav!Är det en grupp troende människor där och var på Gran Canaria?
Nu blev jag intresserad,för du kommer ihåg Marcos systerson Yeray,som öppnade sitt hjärta för Jesus när han var här.Han har fått jobb nu, visserligen tillfälligt,men ändå!Å,han har slutat med droger!Det var väl värt ett STORT HALLELUJA TILL VÅR GUD!!!Ber bara att han ska bli bevarad!
Ja BjornOlav det blev ganska långt,detta inlägg,men orden bara kom!
PS.Väntar på e-post!
Ha en välsignad vecka!
"Not te olvida,El Senor Jesus es
El Grande Poderoso Presioso
El Rey de los Reyes El Senor de Los Senores"!!!
(Jesus är den store Underbare och Mäktige Konungarnas Konung och Herrarnas Herre)
Karin

Anonym sa...

Amen!

Bjørn Olav sa...

Jeg skal sjekke ut adressen til denne menigheten på Gran Canaria, og sende den til deg. Svar på epost er snart underveis! Har vært i Oslo sammen med min kone i hele dag. Vi har handlet noen julegaver. Det var så koselig å få ha denne turen sammen.

Anonym sa...

Har en bok om ham, "Frantz Johansen, kloakkbarnas far". Nå skal jeg ta den fram og lese på nytt.
Tove O