torsdag, januar 08, 2009

Kan jeg boikotte palestinastøtten?



Finansministeren skal se på Oljefondet - igjen, for å se om det finnes selskaper vi har puttet pengene våre i som støtter Israel direkte og indirekte. Kunne ministeren samtidig sjekke hvor det er blitt av alle de millardene som palestina-araberne har fått fra Norge, om hva de er brukt til? Hvordan kan det ha seg at fattige palestinere har penger til å kjøpe avanserte raketter som sendes mot sivilbefolkningen i Israel? Det skulle ikke være komponenter i disse rakettene som er laget i Norge vel? Eller kanskje er rakettene finansiert av norske skattekroner? Jeg bare spør, for en slik undersøkelse burde være rettferdig, ikke sant? Hvis den bare gjelder Israel, så må vi spørre Kristin Halvorsen om det er hatet mot Israel som styrer henne.

I går trykket Aftenposten et leserbrev av Eva Aasheim fra Oslo. Jeg aner ikke hvem hun er, men leserbrevet synes jeg er et så godt ord inn i dagens situasjon at jeg tillater meg å gjengi det her på bloggen:

5. januar egger Helèn Ingrid Andreassen, leder for AUF i Oslo, til boikott av Israel. Hvilken innsikt har hun om hva som foregår i Israel? Er det basert på hva vi ser på TV her i Norge?

Min familie bor i en forstad sør for Tel Aviv. Rett før jul slp raketter ned bare 12 km fra dem. Vi snakker ikke om "hemmelagede" små Kassam-raketter, men moderne langtrekkende raketter som kommer fra Russland via Iran. Dette har pågått i mange år. Israels befolkning har levd under dette rakettregnet i mer enn åtte år.

Hamas tenkte ikke på sine kvinner og barn da de avslo å videreføre våpenhvilken. De tenkte heller ikke på sivilbefolkningen når de står midt inne i boligområder og skyter ut sine raketter mot boligområder i Israel.

Du vil boikotte Israel. Hva med min mening om at et titalls millioner blir sendt til palestinerne fra den norske regjering. Kan jeg boikotte det?

Jeg er totalt imot at mine skattepenger brukes til dette formål. Styringen med de pengene som blir overført er dårlig, og hvor går pengene? Trolig til nnkjøp av våpen som brukes mot Israel. Men jeg må finne meg i det som nordmann. Mengden varer som innføres fra Israel er forsvinnende liten. Hvis du ikke ønsker å kjløpe Israels varer, så la det være, men la meg ha retten til å velge hva og hvem jeg vil kjøpe fra.

Jeg er hjertens enig med Eva Aasheim.

Ennå har ikke regjeringen klart å redegjøre for hvordan norske penger er brukt. Hvor er de blitt av? Alle disse millionene som skulle gå til veier, skoler, mat? Arafat stakk nok av med mange, Vi ser også dagens palestinske ledere kjøre i flotte biler, og bo i flotte hus. Og så har de jo hatt god råd til raketter.

Foto: Regjerningen.no

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dette var jammen ord i rette tid. Støtter også Eva Aasheim!

Jan Roger

Anonym sa...

Ja, da gikk det som det måtte gå: mobben gikk amokk i Oslo i kveld... Likevel er det vel neppe flere "rødtrøyer" som blir vekket fra palestinadvalen - diverre :-(

Kan man kalle det noe annet enn antisemittisme?