tirsdag, januar 13, 2009

Dåpssenter bygges i Jordan - tomta er gitt av kong Abdullah II



Selveste kong Abdullah II bin Al Hussein av Jordan, har gitt baptistene i Jordan og Baptistenes Verdensallianse et stykke land til å bygge et dåpssenter på stedet hvor Jesus ble døpt. Senteret er i ferd med å bli reist (bildet), og vil bli innviet under en seremoni 20. mars i år.

Dåpssenteret reises ved Jordans bredd på det landområdet som i Skriften er kjent som "Betania bortenfor Jordan", hvor man med stor sikkerhet antar at døperen Johannes døpte Jesus.

Det var i september i 2007, da presidenten for Baptistenes Verdensallianse, David Coffey, besøkte Jordan, at kong Abdullah tilbød de jordanske baptistene dette landområdet. Baptistsamfunnet i Jordan består av 1200 medlemmer i 20 menigheter. I mai 2008 besøkte så David Coffey selve stedet hvor dåpssenteret skal reises, sammen med prins Ghazi Bin Mohammed av Jordan, som er formann i byggekomiteen! Planleggingen av senteret har skjedd i nært samarbeide med den tidligere presidenten for Det Jordanske Baptistsamfunn, Nabeeh Abbassi, og Nabil Costa som er Midt-Østen representanten i Den Europeiske Baptistføderasjonen.

Arbeidet med å reise Dåpssenteret ved Jordan har gått mye raskere enn planlagt. I forbindelse med innvielsen 20. mars vil både presidenten og generalsekretæren for Baptistenes Verdensallianse, David Coffey og Neville Callam, være til stede.

David Coffey sier i en kommentar at han håper at mange baptister og evangeliske kristne vil besøke senteret, og at det ikke bare skal være et sted for turisme, men at mennesker skal bli frelst og døpt her.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hvor får vi slik informasjon i Norge? Glimrende. Takk. Dette var svært inspirerende.

Lars