mandag, januar 05, 2009

Det store behovet for en gjennomgripende vekkelse, del 1





Man trenger ikke en spesiell Åndens gave for å se at det største behovet Norges kristne har er vekkelse. Det kan man se med det blotte øyet. Tilstanden i Kristi forsamling i Norge i dag er av en slik karakter, at den burde få oss alle ned på våre knær og be.

Jeg hadde ikke vært kristen så mange årene før jeg kom over en bok som gav meg en slik tørst etter det velsignede liv som finnes i Kristus. Den var skrevet av en engelsk evangelist ved navn Roy Hession (det lille bildet). Boken: "Golgata - veien til vekkelse", kom ut på 40 ulike språk i mer enn 1,5 millioner eksemplarer. Her i Norge ble den utgitt av Ansgar forlag. I fjor ville det ha vært 100 år siden Roy Hession ble født. Hans liv ble fullstendig forvandlet da han opplevde den store vekkelsen som gikk over Øst-Afrika i 1947, og som han var øyenvitne til.

I forordet til denne lille boken med det radikalt sterke budskapet skriver Hession:

"Vekkelse er ikke i første rekke noe Gud sender til de uomvendte, men til sitt eget folk. Vekkelse betyr å vekkes til nytt liv, og forutsetter at det allerede finnes liv, men liv som litt etter litt er blitt svekket. Du kan bare vekke til live det som gradvis er blitt svakere. Følgelig kan bare de som er villige til å bekjenne at det har vært et forfall i deres liv, oppleve vekkelsen."

Og så legger Roy Hession til:

"Vekkelse er ganske enkelt dette at Jesu Kristi liv strømmer inn i menneskehjertene."

Senere i boken gjengir Hession et meget talende dikt som lyder slik:

Ydmykt Han fødtes i krybben. Gikk villig til korsets tre. Men jeg er for stolt til å lære. For stiv til å tvinges på kne.

Hans vilje var ikke Hans egen. Han vandret i Faderens lys. Men jeg velger alltid å stå imot Og gjør ikke det som meg by's.

Herre, bryt meg - så rens meg og fyll meg. Og gjør meg til ett med Deg. Så vi to blir ett med hverandre. Og Ditt navn kan prises i meg.

En annen vekkelsesforkynner som har betydd svært mye for meg er Leonard Ravenhill. Jeg skal komme tilbake til ham senere i denne serien, men la meg her innledningsvis sitere ham på dette:

"Tragedien i denne sene time er at vi har altfor mange døde menn på talerstolene som gir ut altfor mange døde prekener til altfor mange døde mennesker! Å hvilken forferdelig ting dette er! Det er noe underlig jeg har sett under solen, selv blant fundamentalister, og det er forkynnelse uten salvelse.... En preken født i hodet, når bare hodene. En preken født i hjertet, når hjertene. Forkynnelse uten salvelse bringer død. Salvelse kan ikke bli lært, bare opptjent - gjennom bønn!"

(fortsetets)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Så sant så sant.

Når man lytter til gudsmenn som David wilkerson eller Carter Conlon så skjønner man hva sanne Gudsfokuserte menn er.
http://www.youtube.com/watch?v=UkHSeRYoYqs

Ellers vil jeg bare ønske deg et veldig forsinket godt nyttår og håper jeg kan treffe deg når du er i kristiansand.

Gud velsigne deg Bjørn. Jeg elsker denne bloggen :-)

MT

Anonym sa...

Dette er noe vi alle burde kunne skrive under på, Bjørn Olav! Norsk kristenhet er i ferd med å dø ut.

Hvor er evanglistene blitt av, og kanskje like så viktig; menighetens bønnemøter?

Mvh.
CatoI.

Anonym sa...

Du henger deg på her CatoI, dette var jo akkurat det temaet vi snakket om i over en time i går....

Men Bjørn Olav, hvor har du hentet dette bildet? Er det fra en amerikansk teltmøtekampanje?

Og jeg håper du følger opp artikkelen med anabaptistene, dette temaet interesserer meg. Skriv mer om de ukjente sidene ved reformasjonen....

EW

Anonym sa...

Ja,BjornOlav,nu förstår jag innebörden av väckelse.Det du skriver att väckelse är i första hand ett behov som de redan frälsta ska be om i sitt eget liv.
Jag tänker på en sak som en broder i kyrkan sa en gång,att vi behöver varje dag be att Gud ska rensa
"hårddisken" (hjärtat)i vårt inre.
Ja varje morgon uppdatera sig till Gud,eller hur?
Jag hörde en predikant som sa en gång att väckelse,det ska alltid börja i vårt eget liv först,och mer och mer förstår jag att det är så!
Ha en bra dag BjornOlav.
FRidshälsningar karin

Bjørn Olav sa...

Takk for nyttårshilsen, MT. Må Herren gi deg og dine et velsignet nåderikt år. Jeg håper vi får anledning til å treffes. Det ser jeg frem til. Vi får holde nærmere kontakt.

Bjørn Olav sa...

Du etterspør om to særdeles viktige ting CatoI: om evangelistene og bønnemøtene. Det kunne ha vært veldig interessant å høre fra deg og andre hva som konkret kan gjøres for å få evangelistene på banen igjen. Bønnemøtene kommer jeg tilbake til i denen serien om behovet for vekkelse. Kanskje jeg skulle skrive en innledende artikkel om evangelisttjenesten, og så kunne du og andre komme med deres innspill på den problemstillingen som her reises?

Bjørn Olav sa...

EW

Det er nok fra en amerikansk baptist kampanje.

Har skrevet en liten artikkel om anabaptistene i dag. Det kommer flere etter hvert.

Bjørn Olav sa...

Godt bilde det der med hardisken, Karin. Vi trenger å be Gud vise oss vår synd og renses fra den. Takk for Jesu blods mektige renselse!