fredag, januar 01, 2010

Januar er fastemåned for Norge - bli med i bønnekampen for vårt kjære fedreland

Januar 2010 er utropt til fastemåned for Norge. Nasjonalt bønneråd i Norge oppmuntrer og oppfordrer alle landets kristne om å sette av tid til å faste og be for vårt kjære fedreland.

Faste er nok for mange ukjent og fremmedartet. Det til tross for at Bibelen, også Det nye testamente, taler rett mye om faste, og fastetiden er en del av kirkeåret for mange. Men få har likevel praktisert bibelsk faste. Det har liksom holdt å gi noen penger til de fattige. Og det er også en del av det å faste.

Jesus fastet. I 40 dager til og med. Bibelen beskriver ulike måter å gjøre det på, både som absolutt faste, det vil si å holde seg borte fra både mat og drikke. Disse fastene pågikk gjerne over kortere tidsrom, for eksempel leser vi om apostelen Paulus som fastet i tre dager, og han var da uten mat og drikke (Apgj 9,9) Så har vi beskrevet fasteperioder over lengre tidsrom, men hvor man holder oppe veskeballansen ved å drikke, og så har vi de delvise fastene, hvor det er snakk om å avstå fra å spise bestemte typer mat.

Det viktige er å finne det som passer for den enkelte, og alle kan i grunnen faste. Jeg som diabetiker kan for eksempel velge en delvis faste, hvor jeg gjør som det står skrevet i Daniel 10,3: "Jeg spiste ikke godt brød, verken kjøtt eller vin kom i min munn."

I Bergprekenen gir Jesus undervisning om at vi skal gi almisser, vi skal be og vi skal faste. Det står ikke "hvis" dere faster, men "når" dere faster. Se Matt 6,2 og v.5 og v.16 så kan du se selv. Faste er altså ikke noe du velger å gjøre, hvis du vil, det hører med til et disiplinert kristenliv.

Nå håper vi at mange norske kristne vil faste og be denne måneden. Vi gjør det sammen med millioner av kristne fra Kenya, Kina, Israel, Tyskland - som har fått Norge lagt på sitt hjerte denne måneden.

Følg med på nettstedet:

http://bonnogfaste.no/index.html

Her finner du bønneemner for hele januar måned, vitnesbyrd, tips om spesielle møter i ditt fylke og mye mer. Gjør bruk av nettsiden, bli med i bønnekampen for Norge. Vi trenger et skikkelig gjennombrudd.


1 kommentar:

Leif Erik Storm sa...

Takk for påminnelsen om faste- og bønnemåneden. Og godt nytt år, Bjørn Olav!