torsdag, juli 08, 2010

Norsk familie gav 50.000 til jødisk enke

En norsk familie har gitt en gave på 50.000 kroner til enken etter rabbioner Meir Avshalom Chai, som ble brutalt myrdet på vei hjem til bosetningen Shavei Shomron julaften i fjor. Sjubarnsfaren ble skutt flere ganger i hodet av palestinsk-arabiske ekstremister.

Det er Karmel Israel-Nytt som melder dette i dag.

Karmel-Instituttets formann, John Skåland, overrakte den generøse gaven personlig til enken, Elisheva Chai, sammen med nybyggertalsmann Motti Isaak. Elisheva Chai hadde besøk av sin familie da Skåland og Isaak kom på besøk, og de ble alle svært beveget over at noen i et for dem fjernt land som Norge hadde slik omsorg for den unge enken og hennes barn.

Bosetningen Shavei Shomron ligger nær Sikem (Nablus). Israelske myndigheter hadde akkurat fjernet to veisperringer 150 meter fra stedet hvpr Meir Avshalom Chai ble skutt. Rådet fo jødiske samfunn i Judea, Samaria og Gaza sa at den dødelige skytingen er resultatet av at man fjerner disse veisperringene.

I Salme 68,6 står det skrevet:

"Farløses far og enkers dommer er Gud i sin hellige bolig."

Og i Jak 1,27 kan vi lese:

"En ren og usmittet tjeneste for Gud og vår Far er dette: Å se til foreldreløse barn og enker i deres nød, og å holde seg selv usmittet av verden."

På bildet sees Meir Avshalom i bosetningen Shaibei Shomron på jobb i den lokale barnehagen.

Ingen kommentarer: