lørdag, juli 31, 2010

Herrens profeter kommer


En av gavene Herren har gitt til sin forsamling er profeter.

"Og Han gav noen til ... profeter." (Ef 4,11)
Jeg tror at Gud vil holde sitt løfte hvor Han sier at Jesus vil oppholde seg i himmelen "inntil de tider kommer da alt skal gjenopprettes, det som Herren deres Gud har talt om ved sine hellige profeters munn, siden begynnelsen på denne tidsalder." (Apgj 3,21)

En av de tingene som må gjenopprettes er profetembetet. Men med alt som er sant og rent, finnes det også det som er falskt og urent. De sanne profeter Gud vil sende er de som har tilbrakt tid i ødemarken, i stillheten, ensomheten og som er blitt formet i lidelsens skole, de har et budskap til Kristi kropp som vil medføre sorg over synden, og genuin omvendelse. De er ikke lykkeprofeter som gir personlige profetier om velstand og personlig framgang, men er lik profeten Natan som avslører synd helt til topps, uten å kompromisse.
De profetene som kommer er mennesker som taler ord fra Herren mot urettferdighet, mot rikdommens forbannelser og som kommer til å ta kraftig oppgjør med materialismen blant kristne. De vil avsløre falskhet, hykleri og mennesker som mer tekker mennesker enn Gud. De vil selv være preget av en sterk gudsfrykt og ydmykhet.

Det er ikke sikkert du vil like dem.

De vil bli motarbeidet, baktalt og noen vil også bli forfulgt.
Men de vil bringe ærbødigheten for den hellige Gud tilbake i forsamlingene. Velsignet er de som tar imot dem, som den gave de er til Kristi kropp.

1 kommentar:

Anonym sa...

Du er inne på veldig vesentlige ting her, Bjørn Olav.

L.E.S.