torsdag, juli 22, 2010

Trett av kjendiskristendom

Den tidligere redaktøren av Charisma Magazine, J. Lee Grady (bildet), er en mann jeg får mer og mer respekt for. Det var han som tok bladet fra munnen og to et saklig og velbegrunnet oppgjør med Todd Bentley og den såkalte Lakeland-vekkelsen. Lee Grady har også kritisert den raske tilbakevendingen til ny aktiv tjeneste som vi har sett Bentley har fått, og det til tross for at Tood Bentley både innrømmet stort alkoholforbruk og skilte seg fra sin kone.

Nå har J.Lee Grady, som var redaktør for det pinsekarismatiske tidsskriftet Charisma i mer enn elleve år, skrevet en ny bok. På norsk ville tittelen kanskje blitt: "Den Hellige Ånd er ikke til salgs". Her tar han et kraftig oppgjør med amerikansk lykketeologi. Til den svenske kristne dagsavisen Dagen, sier han:

"Jeg er veldig lei meg og ber og tilgivelse for det kirkene i USA har eksportert til utlandet. I USA er den karismatiske bevegelsen som vi kjenner den avsluttet. Det kommer noe nytt, som handler mye mer om karakter, om Guds ord, om ydmykhet, om ekthet og integritet. Stadig flere tar avstand fra den betoning som har vært av hyperfremgang. De er trett av kjendiskristendom. Det er ikke hva Bibelen handler om."

Nå kan det være at dette nye som kommer, ikke kommer fra USA. Jeg tror personlig at vi her i Vesten har mer å lære av den tredje verdens kristne, som f.eks representantene for vekkelsen i Asia, ikke minst det som skjer i Kina.

Ingen kommentarer: