onsdag, juli 28, 2010

Kenyanske kristne føler spesielt kall til å be for Israel

Siden 2007 har kenyanske kristne, med min gode venn pastor Jesse Karanja (bildet), kjent et spesielt kall til å be for Israel. Den første søndagen i oktober er avsatt til en spesiell bønnedag for Israels folk og nasjon, og de blir dermed en del av den internasjonale bønnedagen for Jerusalem, som er nettopp denne dagen i året.

"Israel er det landet som Gud sier - unikt, profetisk, forløsningsmessig og gjentatte ganger - er Mitt land. Gud refererer til Israel som intet annet land på jorda. Israels er reist opp til å være et lys for hedningene. Vårt kall til å be for Israel har sitt utspring i Salme 122,6 hvor det står at alle de som tror på Kristus skal be for Jerusalem," sier Jesse Karanja.

Mot slutten av juni var pastor Jesse Karanja i Israel sammen med et forbønnsteam fra Kenya. Jesse forteller at de opplevde en helt spesiell tid i Israel, hvor Herren kom dem spesielt nær.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser ut som Gud vekker opp enkelmennesker og menigheter til å be for nasjonene. Måtte vi være lydig når Han kaller til forbønn.
Hilsen karin.

Anonym sa...

Flott å lese om Jesse Karanja sitt engasjement for Israel.
Ellers var han også sentral i aksjonen 30 dagers bønn for Norge i januar i år.
All ære til Gud som reiser opp afrikanske bønnekjemper.
T.Leigre.