søndag, juli 11, 2010

Holder det å be "frelsesbønnen" for å bli frelst? Del 8

Å vende om fra sine synder er selve essensen i ordet "omvendelse" slik det er brukt i Det nye testamente. Dette er det sentrale i Peters pinsepreken, som en reaksjon på de fremmøttes spørsmål: "Hva skal vi gjøre?" Da svarer Peter:

"Omvend dere, og enhver av dere la seg døpe på Jesu Kristi navn til syndernes forlatelse ..."

Når apostelen Paulus står foran kong Agrippa forteller han kongen hva Jesus sa til ham etter at Paulus møtte ham på vei til Damaskus:

"Jeg frir deg ut fra ditt folk og fra hedningene, som jeg sender deg til, for at du skal åpne deres øyne, SÅ DE KAN VENDE SEG FRA MØRKE TIL LYS OG FRA SATANS MAKT TIL GUD, for at de kan få syndernes forlatelse og arvedel blant dem som er helliget ved troen på meg. Derfor, kong Agrippa, ble jeg ikke ulydig mot det himmelske syn. Men både for dem i Damaskus først og i Jerusalem og i hele Judeas land og for hedningene forkynte jeg at DE SKAL FATTE ET ANNET SINN OG OMVENDE SEG TIL GUD OG GJØRE GJERNINGER SOM ER OMVENDELSEN VERDIGE." (Apgj 26,17-20)

Omvendelse betyr å snu seg helt rundt, forandre kurs, endre retning.

Det innebærer ikke at man kan fortsette å leve som før, som om ingenting har skjedd.

I Apgj 3,19 finner vi nok et eksempel på den radikalte apostoliske forkynnelsen:

"Fatt da et annet sinn og omvend dere, så deres synder kan bli utslettet..."

Så annerledes dette er enn det som forkynnes i mange sammenhenger i dag.

I neste artikkel skal vi se nærmere på hva som ligger i ordene: "Tro på den Herre Jesus."

(fortsettes)

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk Bjørn Olav at du åpner øynene for Guds ord for brødrene.

Da Jesus viste meg disse hellige ord i bibelen fikk jeg frysninger i kroppen med tanken på mangel av gjerninger blant kristene.

Man må puste dypt før man leser disse ord som Jesus selv sier til meg er fra Hans munn til Matteus i Guds hellige uforanderlige ord.



Guds hellige ord om dommen
Matteus

'Kom hit, dere som er velsignet av min Far, og ta i arv det rike som er gjort i stand for dere fra verdens grunnvoll ble lagt. 35 For jeg var sulten, og dere ga meg mat; jeg var tørst, og dere ga meg drikke; jeg var fremmed, og dere tok imot meg; 36 jeg var naken, og dere kledde meg; jeg var syk, og dere så til meg; jeg var i fengsel, og dere besøkte meg.' 37 Da skal de rettferdige svare: 'Herre, når så vi deg sulten og ga deg mat, eller tørst og ga deg drikke? 38 Når så vi deg fremmed og tok imot deg, eller naken og kledde deg? 39 Når så vi deg syk eller i fengsel og kom til deg?' 40 Og kongen skal svare dem: 'Sannelig, jeg sier dere: Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg.'
41 Så skal han si til dem på venstre side: 'Gå bort fra meg, dere som er forbannet, til den evige ild som er gjort i stand for djevelen og hans engler. 42 For jeg var sulten, og dere ga meg ikke mat; jeg var tørst, og dere ga meg ikke drikke; 43 jeg var fremmed, og dere tok ikke imot meg; jeg var naken, og dere kledde meg ikke; jeg var syk og i fengsel, og dere så ikke til meg.' 44 Da skal de svare: 'Herre, når så vi deg sulten eller tørst eller fremmed eller naken eller syk eller i fengsel uten å komme deg til hjelp?' 45 Da skal han svare dem: 'Sannelig, jeg sier dere: Det dere ikke gjorde mot én av disse minste, har dere heller ikke gjort mot meg.' 46 Og disse skal gå bort til evig straff, men de rettferdige til evig liv.»


STERKE SAKER fra Jesus
Og disse skal gå bort til evig straff, men de rettferdige til evig liv.»

Jesus dine ord er evige kjære venn.
Venn i kristus