torsdag, juli 01, 2010

Mullah'en får bli - kristne sendes i døden


Det er ikke lett å forstå. Mens mullah Krekar - som fremsetter trusler mot norske politikere - får bli, har norske myndigheter bestemt seg for å sende iranere som blir kristne tilbake til det despotiske regimet. Dagen/Magazinet skriver om ekteparet Mohammad og Mitra som er blitt kristne. De står nå i fare for å bli sendt tilbake til Iran, hvor de med rette frykter for å bli torturert og drept. Juridiske myndigheter i Norge tror på ekteparet når de sider at de er blitt kristne, men de mener - riktignok under tvil - at det er trygt å sende dem tilbake til Iran. Mullah Krekar derimot får bli. Ham frykter man skal bli drept om han blir sendt tilbake til Irak, men det er altså ingen problemer å sende tidligere muslimer som er blitt kristne tilbake til det land som forfølger, torturerer og dreper kristne!

De fleste ser det selvmotsigende i dette. Om mullah'en får bli, hvorfor skal da kristne sendes rett i døden?

Nylig var jeg med på en dåp hvor flere tidligere muslimer ble døpt på bekjennelse av sin tro. Det er ingen tvil om at de er blitt gjenfødt til et levende håp i Jesus. De var fullstendig klar over konsekvensene av at de ble døpt. De vet også meget vel at de står i fare for å bli sendt tilbake til hjemlandet. Men som de sa: "Dette er eneste muligheten for å bli døpt, om vi så må dø etterpå på grunn av vår tro på Jesus, er vi i hvert fall døpt til Ham!"

Det er litt å tenke på.

Nå må vi samle oss om å stille krav til norske myndigheter om at de tar bedre vare på mennesker som av egen fri vilje er blitt kristne, og som står i fare for å bli drept på grunn av det. Men det er kanskje for mye forlangt av den rødgrønne regjeringen?

Ingen kommentarer: