mandag, juli 05, 2010

Når dere ferierer i Tyrkia - besøk de kristne!

Ertan Cevic (bildet), pastor for baptistmenigheten i Izmir - Det nye testamente's Smyrna - var nylig i Tyskland, hvor han var invitert til å tale om de kristnes situasjon i Tyrkia på en konferanse arrangert av Kristendemokratene.

Pastor Cevic er av den oppfatning at det for Tyrkias kristne ville det være en fordel om landet ble en del av EU. Det ville lette presset på de kristne, og ansvarliggjøre landets myndigheter med hensyn til religionsfriheten.

Det er ingen tvil om at situasjonen for de kristne er blitt betydelig forverret etter den grusomme torturen og drapene på tre kristne - deriblant en tysk statsborger - i Malatya for tre år siden. Nå opplever flere kristne trussler og sjikane fra radikale islamister, og antallet kristne som deltar på gudstjenester har minsket med halvparten. Pastor Cevic lever med konstant politibeskyttelse. Han er likevel oppmuntret av at fire tyrkere begynte å gå på møtene i baptistmenigheten i Izmir i fjor. De ble omvendt, lot seg døpe på bekjennelse av sin tro, og er nå medlemmer av menigheten.

Pastor Cevic oppfordrer kristne i Vest til å reise til Tyrkia. Mange gjør også det og tilbringer feriene sine her, men som Cevic sier:

"Når dere er her på ferie, vær så snill å besøk våre menigheter. Vi trenger oppmuntringen et besøk gir oss, og det vil hjelpe oss at de ser at vi har mange venner."

Baptistmenigheten i Izmir ble grunnlagt i 1999 og har for tiden 32 medlemmer. Det finnes også en baptistmenighet i Samsun ved Svartehavet. Pastor Cevic anslår at antallet kristne i landet er på 90.000 i en befolkning på 72 millioner. Flesteparten av disse er ortodokse kristne, og majoriteten av disse lever i de store byene.

Ingen kommentarer: