torsdag, juli 04, 2013

2 millioner evangelikale kristne deltok på Jesusmarsjen i Brasil

To millioner evangelikale brasilianere tok til gatene for å være med på Jesusmarsjen i Sao Paulo i helgen. Den årlige begivenheten organisert av pastor Estevam Hernandes i  menigheten Renascer em Christo (gjenfødt i Kristus), og andre pinsemenigheter. I marsjen deltok også politikere, gospel-artister og en rekke pastorer.

'Selv om vi har holdt på med dette arrangementet i mange år nå, fortsetter det å ha sin innflytelse,' sier pastor Hernandes.

Årets motto var 'En ny tid', noe som beskriver den brasilianske nasjonens håp om forandring når den nå står overfor den verste sosiale uroen på over 20 år. De siste par ukene har millioner av brasilianere tatt til gatene, for å kreve at myndighetene finner løsninger som sikrer landets borgere større bedre livskvalitet.

Protestbevegelsen som startet blant landets studenter på bakgrunn av økte priser på bussene, har utvidet seg til også å gjelde middelklassen og de fattige, sammen med ulike yrkesgrupper. Alle krever at myndighetene er handlingskraftig.

Og den sosiale uretten opptar også landets kristne. Den evangelikale Jesusmarsjen fortsetter å vokse hvert år i dette i altoverveiende katolske landet. Årets Jesusmarsj samlet dobbelt så mange som fjoråret, og mer folk enn Brasils populære karneval eller homseparade.

Ingen kommentarer: