mandag, juli 01, 2013

Ari Sorko-Ram - en far i Israel, del 1

I denne artikkelserien vil du stifte bekjentskap to av pionerene innen den messianske menighetsbevegelsen i Israel: Shira og Ari Sorko-Ram (bildet). Nylig gav de over stafettpinnen til andre ledere for menigheten Tiferet Yeshua i Tel-Aviv.

Artikkelserien er basert på en reportasje i deres siste nyhetsbrev, skrevet av Christy Wilkerson:

Ari var et uvanlig valg. Ingenting i hans bakgrunn gir noen antydning om de planene Gud hadde for ham. Han kjente aldri sin far. Hans mor, en jødisk immigrant fra Russland, led på grunn av de russiske pogromene og misbruk. Hun var ustabil. Han var også adskilt fra sine seks brødre og søstre da han bare var to år gammel, og oppdratt på en gutteskole. Det var en tøff begynnelse.

Ari var tenåring da han ble invitert til å være med på en ungdomsleir. En av lederne som møtte ham med stor vennlighet og mot slutten av leiren uttrykte han at han var djupt takknemlig for Ari's jødiske arv - som hadde brakt frelse til ham som en kristen.

I året som fulgte begynte Ari å studere Bibelen. Han hadde en endeløs rekke av spørsmål. Han bestemte seg for å bli med på neste års ungdomsleir. Lederen hadde nemlig invitert ham til personlig å studere Det gamle- og Det nye testamente med ham. Han forklarte hva De gode nyhetene innebar for tenåringsgutten på en måte som virket fornuftig og Ari fant hans Messias.

To dager etter at Ari hadde funnet det nye livet hadde han et overnaturlig møte med Gud hvor Han åpenbarte seg som hans Far. Han hadde jo vokst opp uten far, så dette var første gang han forstod Guds ubetingede kjærlighet Gud hadde for ham som Far. Denne dynamiske åpenbaringen ble selve fundamentet for Ari's tjeneste som far for mange nye i troen.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: